[]

Dana eti hic yumusak olmaz mi?

Kup kup dograyip buzluga atiyorum genelde, kavurma sevmiyorum zaten tas gibi oluyor. Hasliyorum ama o da cigne cigne bi turlu parcalanmiyor arkadas! Yok mu bunun bi pisirme yolu da yumusacik bi et ciksin, 5dk cignenmeden agizda dagilsin?

Not: Duduklu yok.

Edit: Valla cok tesekkurler, tum onerileri parca parca deniycem :)

 
Dananın neresi olduğuna, pişirme ve marinasyon yöntemine göre değişir. Demeyebileceğiz basit yöntem; eti pişirmeden 1 gün önce önce eti kaplayacak kadar zeytinyağı/yoğurt karışımına yatırın, dolapta beklesin. Pişirmeden önce de oda ısısına gelsin, sonra pişirin.


  • orient blue  (21.07.21 21:10:33) 
Bende de düdüklü yok. Dana kusbasili yemek yaparken 3 kere su ekleyip 1 saat eti pisiriyorum. Sonra yarim saatte yemekle pisiyor ve yumusacik oluyor.

O televizyonlarda yapildigi gibi 5 dk tavada , tencerede cevirerek yapilanlar eminim ki pismemistir.

Ama bonfile alip kusbasi dograrsan o kisa surede yumusacik oluyor. Bonfileden kesilen 1 cm lokum eti tavada 6 dk. Pisirebiliyorum.

Kisacasi eti soteleme kismini uzun tutuyorum.
  • Filinta61  (21.07.21 21:24:41) 
küp küp doğramayın, közlemelik şekilde doğrayın. tavaya atıp orta ateşte kızartın. az önce yaptım, 4-5 dakika sürdü, lokum gibiydi.


  • trajikomix  (21.07.21 21:36:13) 
kurbanın neresi olursa olsun, istediğin kadar marinasyona yatır, terbiye et, sıfır... taş gibi mübarek. beklemeden, etmeden et bildiğin taş oluyor.

kurbanı bir yahni yaparsan olur, bir de hayvandan kıyma çektirirsen. ben yıllar sonra pes ettim, hayvanın bu iki dediğim şeyden harici ne varsa mort oluyor. hele hele düdüklü yoksa. düdüklü varsa haşlama falan yapılabiliyor ama yoksa, kasma kıyma çektir.
  • mermize  (21.07.21 21:56:07) 
ben kavurmayi kisik ateste uzun süre pisiriyorum 2 saati buluyor. yumusak oluyor.


  • durgunfoton  (21.07.21 22:48:44) 
güzel bir düdüklü tencerem var, aynı sorun dolayısıyla aldım düdüklüyü. özellikle tarif ettiğiniz dana eti gibi, evet 2 saat kaynatıyorum, pişiyor mu pişiyor ama 10 sene önceki gibi pare pare dağılmıyor yine o sertliği az da olsa kalıyor.

normal tencerede pişene göre tabii yenecek halde ve yumuşak oluyor ama eskisi gibi değil.

sanırım son zamanlarda kullanılan sığır(inek öküz neyse artık hani angus mangus bilmemne) cinsi ve et yapsın diye kullanılan milyon tane suni yem, vitamin, hormon vb şeylerden kaynaklı.

trenbolone diye bir steroid var, bu et hayvanları için üretilmiş ama sporcular da kullanıyor düşün sen artık durumun vahametini.
  • killerbee  (21.07.21 23:00:57 ~ 23:05:43) 
Dana kuşbaşı için önce kavururken kendi suyunu çektiriyorum sonra da bittikçe üç bardak su ekliyorum birer birer. Sonrasında da sotelik malzemelerle pişiriyorum. Hep yumuşak oluyor. Kurban etinde de kasap etinde de aynı durum geçerli.
Aslında filinta +1 diyebilirim

  • somethinginthewayshemoves  (21.07.21 23:52:21) 
Bu tamamen etin kalitesi/yaş ve cins ve kullanılan bölgesiyle ilgili, hiç ilginiz yoksa amasya etten yağsız kuş başı yada stragonof alıp 30-45 dk pişirin, lokum gibi olsun.


  • babafingo  (22.07.21 00:09:00) 
dana eti, kup kup dograndiginda suyunu kaybediyor. onemli olan icindeki suyu akitmadan disini hafifce izgarada ya da tavada kavurmak. bu sekilde piserken icindeki organizmalari oldurup, tadini ve seklini koruyor et. disi karamelize oldugu icin de pismis et aromasini veriyor.

su teknikleri bir dene istersen.

ekipmansiz => (bkz: reverse searing)
ekipmanli => (bkz: sous vide)
  • rm  (22.07.21 00:16:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.