[]

Yüksek lisans soruları

1. Otomotiv mühendisliği tezli yüksek lisans programına sıcak bakmaya başladım. Konular ilgimi çekiyor. Bu programı bitirmiş olanlar varsa programın içeriğiyle ilgili genel olarak bilgi verebilirler mi?

2. ALES'te kaç puan yeterli olur? Bunu nasıl öğrenebilirim?

3. Mülakatta neler sorarlar? Bir de bilim sınavı var bildiğim kadarıyla. Nasıl sorular gelir?

4. Tez konusu ne zaman belirleniyor?

5. Hocanızla tez aşamasında ne sıklıkta tez değerlendirmesi yapmıştınız? Kaç makale okumuştunuz? Deney yaptıysanız ne kadar sürdü?

Bilgi verenler olursa teşekkür ederim.

 
2. Asgari puan enstitünün sayfasında yazar. Ama ben olsam önceki dönemlerde girenlerin puanlarına bakardım. 80+/85+ iyidir ama.

3. Belli başlı temel sorular olur zaten. Bölümün temel notlarını bir fotokopiciden alıp çalışman yararına olur. Ama ben önceki dönemlerde girenlere bı şekil ulaşıp sormuştum, size mülakatta neler sordular diye. Ama kişisel deneyimimi söylersem eğer, kararlı kendinden emin bir duruş jüriyi oldukça etkiliyor. Farklı bir alanda yapmak bir adım geriden başlamak olarak görülebiliyor birçok bölümde ama bunu neden istediğinize jüriyi ikna ederseniz avantaja çevirebilirsiniz.

4. Bazı üniversiteler bir araştırma önerisi de istiyor tezde ne çalışacağına dair ama çok idealist değilseniz başladıktan sonra tez danışmanınizla ya da kendi alan arastirmalarinizla bir konuya karar verirsiniz.

5. Bu bölümden bölüme ve danışmandan danışmana değişiyor. Ve tabii araştırma yönteminize göre de değişir. Okuduğum makale 100/150'yi aşmıştır diye düşünüyorum.
  • Amaranta ursula  (12.07.21 21:47:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.