[]

telefoncuların yaptığı geçici imei kaydı nedir?

telefoncuların çoğunda yazıyor. internette reklamları falan da var. geçici imei kaydı yapılır 1 ay, 2 ay vs. vs. diye tarifesi bile var.

bunun olayı nedir? yasal bir işlem diyorlar ama tam olarak ne yaptıklarını anlamadım. bir ara haber çıkmıştı turistlerin üzerine kayıt yapıyorlar vs. diye onun gibi bir şey mi?

yaptırmış olan veya bilgisi olan var mı?

 
Yasal denir mi bilemiyorum ama kanuni ve uygulamadaki bir boşluktan faydalanma söz konusu denilebilir.

Malum yurtdışından gelen kaçak telefonlar var. Kaçak dense de diğer meşhur teknoloji mağazalarında satılanlarla tamamen birebir aynı telefonlar. Sadece resmiyeti, garantisi yok ve daha uygun fiyatlı oluyorlar. Kayıtsız olduklarından diğer eski telefon imeileri bu telefonlara çeşitli yazılımlarla kayıt ediliyor telefon da bir anlamda kaçak değil yerli ve yasal olmuş oluyor.
Şu an kaçak telefonlar için IMEI kaydı 100 TL seviyelerinde eskiden 20 TL kadardı. Ama aynı IMEI başka telefon için kullanılırsa bir önceki IMEI çalınan telefona az bir süre sonra btk'dan kapanacağı mesajı gelir. Bu da nadiren oluyor zaten.
Bir çok telefon yıllarca sorunsuz olarak kullanılabiliyor.

Seylan çayının kaçak olması ya da bir arabanın kaçak olarak yurda girmesi nasıl ki alıcı için malın orjinalliği için şüphe nedeni değilse telefonlardaki durum da bu.
Xiaomi bile ülkemizde yavaş yavaş bile böyle tanındı.

Geçici IMEI kaydı olayını ise hiç duymadım.
  • Erva  (08.07.21 22:59:04 ~ 23:02:49) 
Geçici imei kaydını bilmiyorum ama ocak ayında xiaomi Türkiye garantili aldığım note8 telefon 1 ay sonra imei klonlandığı gerekçesiyle kapandı. Para iadesi aldım :/


  • balik kraker  (09.07.21 00:38:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.