[]

İstifa Ettim | Ancak Size Sorularım Var

çalıştığım yerde 3. ayı pazartesi dolduruyorum.

Dün (07 Temmuz) istifa bildirimi yaptım.
Süresiz sözleşme var,

Patron ihbar sürecindesin deyip biraz tutmak istiyor ancak ben hemen çıkmak istiyorum. Bu durumda ihbar tazminatı alabilir, bunu ödenecek maaşımdan kesebilir.

İki hafta önce, mesai süresinin 08:30 - 17:30 yerine 09:00 - 19:00 olmasına karar verdi patron. Ofisten kimse itiraz etmedi. Patron şikreti çünkü. Biz de öyle yaptık yani fazladan çalışmış oldum zaten.

Şimdi çıkarken bunu kendi lehime nasıl kullanabilirim?

 
Toplam çalışma süresi haftalık 45 saati aşıyor ve 45 saatin üstündeki süreleri fazla mesai olarak ödemiyor ise bu durumu dile getirip ihbarsız ayrılmak istediğini söyleyebilirsiniz. Kabul etmez ise tek taraflı fesih hakkı doğurur ama hukuki süreç olur. Neticede içerde maaşınız var ise onu ödemez ama hukuki süreç tamamlandığında fazla mesai ücretleri ile birlikte içerde kalan maaşınızı da vermek zorunda.

Bu arada 9.00 - 19.00 süresi içinde toplam 1 saat mola var ise ve 5 gün çalışılıyor ise haftalık toplam 45 saat yapar ve bu durum yasaya uygundur.
  • himmet dayi  (08.07.21 19:12:45) 
zaten 2 hafta değil mi süre ? günde 2 saat iş bulma iznini de kullanırsın.


  • alicandan  (08.07.21 20:07:31 ~ 20:07:42) 
1 yada 1,5 hafta daha dayan. Zaten günlük 2 saat iş arama süren ver daha fazla tutamazlar seni. Bu süreçte muhtemelen tavır yapacaklar ama alttan al, kavga etme nasıl olsa gideceksin.


  • kanlakarisikyagmur  (09.07.21 10:58:53) 
Güncelleme:

Toplantı aldık, uzlaşarak çözdük, lehime sonuçlandı. Teşekkürler herkese.
  • Etanglement  (10.07.21 11:59:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.