[]

aşı&alkol

aşı sonrasında alkol alımının aşının etkinliğini düşüreceği söyleniyor. aşıdan kaç gün sonra alkol alınabilir?




 
Benim gittigim hastanede yapilacaklar, yapilmayacaklar listesi olan bir kagit verdiler elime. Orada 3 gun alkol kullanmayin yaziyordu.


  • invictae  (05.07.21 16:29:14) 
Aşıdan 1 hafta sonra hayyyvan gibi alkol aldı arkadaşım. 4 gündür ateşi düşmüyor. Kişisel bi tecrübe ama aklınızda bulunsun. Sürece bizzat şahit oldum.


  • Deathrow  (05.07.21 16:33:39) 
72 saat demişlerdi


  • reanarchy  (05.07.21 16:33:52) 
dr değilim.
aynı gün de alınır mesele bağışıklığınızın düşmemesi.
yani içki içtim, alkolle aşı etkileşime girdi mahvoldum durumu yok.

çıplak gezmek, çok üşütmek, aşırı uykusuz kalmak, fazla fazla alkol almak normal zamanda olduğu gibi bağışıklığı düşürecektir. bir de vücudunuza antikor ürettirecek ekstra bir şeylerin girdiği zamanı düşünün.
abartmanın, zorla bünyeyi hırpalamanın anlamı yok.
bi şişe viski bitirmeyin, keyifle 1-2 kadeh hafif bi şarap falan için geçsin gitsin.
  • rewlack  (05.07.21 17:15:35) 
İki nokta var alkolle ilgili, bu arada ben de doktor değilim, manyak gibi birsürü yazı okudum sadece.

Biri şu, aşıdan hemen sonra alkol alırsanız ve birtakım yan etkiler görülürse nedeni aşı mı yoksa alkol/sarhoşluk mu ayırt edilemez diye.
Diğeri de aşının antikor üretme süreciyle ilgili, karaciğeri ve böbrekleri alkolle yormayın ki bol bol antikor yapsınlar diye.

Ama alkolik değilseniz günde içtiğiniz bir birim içkinin (bir küçük bira, bir parmak viski, bir kadeh şarap falan gibi eşdeğerleri var) zararı olmayacağını söylüyor çoğu uzman.
  • kobuzchu kiz  (05.07.21 17:25:41) 
Alkolün antikor üretimine etkisi ya da aşının etkinliğine negatif etkisi ile ilgili bilimsel herhangi bir veri yok. Önemli olan, alkolü abartırsan ertesi gün hissedeceğin halsizlik, baş ağrısı vs gibi komplikasyonların, aşının komplikasyonları ile karışmadan takip edebilmek. Abartılmadığı sürece herhangi bir sorun yok. Hastanelerde ezbere yok 10 gün içme, yok bir ay içme gibi işkembeden sallamalar söylendiğini duyuyorum. en küçük bir dayanağı yok bunların.

Teyit org bu gibi soruların olduğu bir soru cevap seti yayınladı. aşı oldum duş alabilir miyim, dolma sarabilir miyim vs gibi soruların cevaplrını vermişler;

teyit.org
  • thracia  (05.07.21 17:28:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.