[]

10 bin dolarım olsa yurtdışına niteliksiz işçi olarak gidebilir miyim?

Soru gayet açık. Diyelim ki 10 bin dolar param var. Bu para ile bir şekilde gelişmiş bir ülkede çalışma iznim olarak hayata sıfırdan başlayabilir miyim? Yaşım daha genç, yurtdışında işe yarar bir vasfım yok ama zamanla öğrenirim diye düşünüyorum. Elimde bir mesleğim yok, burada geleceğim parlak değil. Yurtdışında da bu halimle iyi bir hayat elde edemem biliyorum ama Türkiye'de kalmaktan iyidir diye düşünüyorum. Var mıdır bir yolu?




 
geçerli bir meslek serfikası falan bulursan kanada falan olabilir.


  • reanarchy  (23.06.21 17:40:06) 
Para verip calisma izni alamazsin ama para verip ogrenci olarak gidebilirsin. Bazi ulkelerin ogrencilere calisma iznine veya kalici oturuma gecis olanaklari var.


  • hot potato  (23.06.21 17:50:35) 
Ogrenci olarak sizip kalmanin yollarini arayacaksin. Ama vize alman zor, orasi kesin. Potansiyel gocmensin cunku..


  • cooperr  (23.06.21 19:34:54) 
Kısaca hayır.
Dolaylı olarak ise; öğrenci vizesi (lisans, master, dil okulu) ile gidip, ardından ülkesine göre “bir süre” iş arama vizesi alabilir ve iş bulabilirsiniz.
Onun dışında bu güncel şartlarınızı değiştirmeden no. 10 bin dolar 6 aylık asgari ücret bile yapmıyor euda.

*gereksiz bilgi: yaşınız gençse evs kovalayın. Gidin, orada kalacak yer network falan yapıp süreci kolaylaştırın. Süreci dediğim; yine yukarıda açıkladığım öğrencilikle başlayan yol
  • rewlack  (23.06.21 19:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.