[]

aynı okulda farklı bölümden ders almak

makine mühendisliği okurken bilgisayar mühendisliği bölümünden 6 tane ders almak istiyorum. amacım mezuniyetimden önce yüksek lisansa kabul şartı olan bilimsel hazırlık derslerini vermek. böyle bir şey mümkün mü? dersler bölüm müfredatımda yok. nasıl alabilirim bu 6 dersi?




 
okula göre değişir ama muhtemelen ön koşulu vs yoksa alabilirsin. hatta bazıları seçmeli bile sayılabilir. seçmeli sayılmayanları da müfredata ek alabilirsin. en azından bizim okulda böyleydi, istediğin dersi alabiliyordun additional olarak. ön koşul sağladığın sürece.


  • jelly bear  (18.06.21 16:55:42 ~ 16:55:50) 
ön koşul sorunum yok. ama sonuç itibariyle kafama göre ders almış oluyorum. dersleri üzerime almam için bölüm başkanını ikna etmem mi gerekiyor? nasıl bir yol izlemeliyim?


  • war of the world  (18.06.21 17:02:40) 
Bizim okulda ( İTÜ) ortalama şartı aranıyordu, belirli bir ortalama üzerinde isen alabiliyordun, buna ek olarak da dersin hocasıyla konuşup seni kabul etmesi için onay alman gerekiyordu


  • purplee  (18.06.21 17:06:51) 
"dersleri üzerime almam için bölüm başkanını ikna etmem mi gerekiyor?"

cogunlukla evet.

ben ilk dersi veren hocaya mail atardim. o dersi sana acarim olur derse tamam. yoksa bolum baskanina gitmen veya dilekce falan yazman gerekebilir. tabii senin danismaninin da ok olmasi lazim. genelde "not included" statusunde alinir boyle dersler, eger senin bolumunun secmelileri arasinda degilse.
  • hot potato  (18.06.21 17:09:38) 
okulunuzdaki çift anadal ve yandal programını araştırın.


  • halanne  (18.06.21 17:41:11) 
Dersin hocasıyla konuş.

İlla sadece müfredattaki dersleri alacaksın diye bir şey yok, okulun öğrencisisin sonuçta. Ama kontenjan problemi var, hocalar fazladan sınav/ödev okuyacak, bir sürü iş.

Makul bir hocanın istekli bir öğrenciyi geri çevireceğini zannetmiyorum. Normalde "gel dersi takip et, kayıt yaptırmana gerek yok" falan da diyebilir, ama senin durumunda o geçerli değil, o yüzden özellikle yüksek lisansı belirtmeyi unutma. Hatta hocalarla konuştuktan sonra bölüm başkanıyla da konuş ki 1-2 dersi alıp sonrası problem olmasın.

Ben bilgisayar mühendisliği okudum, matematik ve felsefe bölümünden 3-4 ders aldım ekstradan (seçmeliler hariç yani). 155 krediyle mezun olunan bölümden 180 civarı krediyle mezun oldum :D Ama "biz mühendise ders vermiyoruz" diyen sosyal bilimler hocasına da denk geldim, yapacak bir şey yok.
  • plutongezegendegilmi  (18.06.21 17:45:08 ~ 17:45:31) 
Ders planınızda yoksa resmi olarak alamazsınız diye biliyorum. En iyisi bölüm başkanlığına sorun, garanti olsun. Belki bu şekilde bölüm başkanlıkları arası yazışmayla o dersleri bölümünüzün seçmeli ders listesine ekletme şansınız da olabilir.


  • cosmicstring  (18.06.21 19:04:17) 
serbest secmeliniz yok mu? bizim okulda serbest seçmeli olarak alabiliyorlar. 4-5 tane oluyor 4 yil içinde.


  • asırlardır yandaş bir süredir çağdaş  (18.06.21 21:29:41) 
@cosmic+1
Acikcasi biraz cetrefilli is gibi. Hani bir iki tane olsa neyse de 6 tane ders de az buz degil. Neredeyse bir senelik ders yuku. Bunu direkt bolum baskanligina, alacagin dersin hocalarina hatta ogrenci islerine vs sorman gerekir. Biri alabilirsin dese bile sen yine de digerlerine de sorup kendini garantiye al, atiyorum bir donemde gider 2-3 ders alir deli gibi calisip gecersin ancak sonra 'su su sebep yuzunden kabul edilmedi' olayi olur emegin bosa gider yazik olur.

  • j r r tolkien hayrani  (18.06.21 21:36:52 ~ 21:37:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.