[]

lviv & kiev

haydi bir tatil planlayalım. 16 temmuz 21 temmuz arası kiev veya lvivden hangisini tercih ederdiniz?

eşimin de benim de ilk yurtdışı tatil deneyimimiz olacak. ikimizin de pasaportu yok çipli kimlik ile giriş yapacağız.

lviv uçakları bu tarihe biraz pahalı kiev gece uçuşları daha uygun. kiev'i araştırmadım ama lviv'de yemek içmek konaklamak ucuz geldi.

giriş ve çıkışta pcr testi olayı olduğundan dolayı kiev'de pcr testi ücreti ne kadar bulamadım bir sitede 249 tl olarak gördüm.

bütçemiz sıfır, bütçeyi tatile göre oluşturacağız. amacımız yemek içmek gezmek görmek.

ekstra her öneriye açığız.

 
Hocam 5 günde iki şehri de gezmek mümkün bence. Biz 6 gün versiyonunu yapmıştık. Biletlerin ucuzluğuna göre gidiş ve dönüş şehrini belirlersiniz. İki şehir arasını ister gece treni ile yataklı geçerek otel masrafından düşersiniz veya sabah treni ile 4 saat gibi bir sürede gidebilirsiniz. Sabah 6 trenine binip 10 gibi Lviv'de olmuştuk, gün kaybı yaşamamıştık. Kiev'de şehre bir miktar uzak ucuz oteller var, onlar tercih edip UBER vs. ile çok ucuza şehir içi ulaşımı sağlayabilirsiniz. Sorularınız vs. olursa yeşillendirebilirsiniz. İyi tatiller şimdiden.


  • tss  (14.06.21 12:19:31) 
Eşinle gideceksen lviv tercih etmelisin. Ulaşım konusunda kieve giidp trenle 5 saate veya bla bla yaparak daha kısa sürede lvive geçebilirsin. 2 kiev 3 günde lviv için yeterli bence.


  • deepfear  (14.06.21 12:34:16) 
İkisinden birini tercih edecek olursam Lviv'i tercih ederim, nitekim öyle yaptım daha önce, ne tip tatilden hoşlanırsınız bilmiyorum ama Lviv çok küçük, şirin, tatlı bir şehir, kimilerine haftasonu bile yetebilir, daha çok yer gezelim, görelim derseniz, Kiev'i de ekleyebilirsiniz, mesela ben sıkıştırmayı sevmiyorum, tadını çıkara çıkara gezmekten hoşlanıyorum, 5 gün Lviv'de olmayı tercih ederim.

İlk defa gideceğiniz için söylüyorum, ilk girişte havaalanında kontroller uzayabiliyor, rezervasyonunuzu, yanınızdaki para miktarını vs görmek isteyebiliyorlar, ilk gidişimizde 1 saate yakın havaalanında beklemek durumunda kalmıştık. Pandemi zamanı süreler diğer sebeplerle de uzamış olabilir.

Gezecek görecek yerler klasik, konaklama vs ile ilgili soracağınız sorular olursa elimden geldiğince cevaplarım, iyi tatiller şimdiden, sizin adınıza heyecanlandım, Lviv gerçekten çok sevdiğim bir şehir.
  •   (14.06.21 12:34:49) 
PCR testi için bilgileri ve fiyatları Ukrayna havayollarının sitesinde bulabilirsiniz ama söylediğiniz civarda. Aşı varsa girişte test istemiyor, bugün baktım. Dönüşte bizimkiler de istemiyor aşıda. Ancak özel bir sigorta istiyor, COVID için ya ukrayna firması ya da ukrayna'da temsilciliği olan sigorta diye, onu da sitesinde satıyor 6-7 dolara.

Biz de 3 temmuzda 8 gün Lviv Kiev yapacağız, trenle geçeceğiz arayı, Çernobil turu da aldık bakalım. Dönüşte kiev'den Ankara aktarmalı dönücez.

visitukraine.today
www.flyuia.com

Edit: Aşılı olmak = 2 dozu da olup 2.nin üzerinden en az 14 gün geçmesi.
  • whoosie  (14.06.21 12:38:41 ~ 13:40:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.