[]

Bionluk - Vergi Sorusu

Vergi sorularımla kafasını şişirdiğim üyelerden özür dileyerek söze giriyorum. Şimdi, küçük işler (internetten ürün satma gibi) için IBAN numaramı atıp doğrudan insanlarla para alış verişi yapmak yerine; Bionluk gibi siteler aracılığıyla para almanın daha az riskli olduğuna kanaat getirdim. Ayrıca bu site devletin gözünde "vergisiz iş yapıyor bunlar" kıvamına gelir mi, onu merak etmekteyim? Bionluk'u ya da benzeri freelancer sitelerini düzenli kullanan arkadaşlar bilgilendirebilir mi?




 
Bana kalırsa Bionluk daha riskli. Çünkü neye hizmet ettiği ortada. Üstelik bir de Bionluk'un kestiği 10%'luk komisyon var 20% de olabilir.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (08.06.21 22:21:27) 
Kucuk isler cok kazandirmiyorsa devletin bu konularda muafiyetleri var. Onlara girebilirsin.


  • divit  (08.06.21 23:10:31) 
Neden böyle bir kanaate sahip olduğunu bilmiyorum ama maliye, bionluk gibi bir sitenin verilerini incelediği takdirde kim kiminle ne zaman ne tutarda, hangi ürün için alış-veriş yapmış, bütün detaylarıyla dökümüne ulaşmış olur ve ticaret yapmadığını iddia edemezsin. Banka işlemleri ise göreceli olarak daha belirsiz çünkü ortada sadece transfer var, ne karşılığı olduğunu banka bilmez. Her iki durumda da sen bişey olmuyor nasıl olsa diye takılıp işleri büyütürsen ve birkaç sene sonra maliye geriye dönük olarak inceleme yaparsa başına büyük dert alırsın.


  • mikro patlama  (08.06.21 23:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.