[]

İnternetten Para Kazanma - Vergi

Merhaba. Diyelim ki ben internetten grafik tasarım vb içerikler üreterek satıyorum. Ortada fiziksel bir ürün yok yani. Bu durumun yasal olarak karşılığı nedir?




 
Geliriniz varsa gelir verginiz de oluyor ne yazık ki. İnternetten kimin aracılığınızla, nasıl sattığınıza göre falan değişiyor durumlar, genel bir şey söylemek zor.

Fakat yaptığınız düzenli bir iş değilse, küçük miktarlarda iş yapıyorsanız kafaya takmayabilirsiniz. Ben yıllardır bu tarz çok iş yaptım, hiç sorun olmadı.
  • plutongezegendegilmi  (08.06.21 01:32:55) 
şahıs şirketi kuruyorsunuz. evinizi home office veya iletişim adresi olarak gösteriyorsunuz(ikisi ayrı şeyler. muhasebeciniz bilgi verecektir). yaptığınız işlere fatura kesiyorsunuz. verginizi ödüyorsunuz. 1 tl bile olsa kazancınız vergilendirmenizi istiyor devlet ama plutonun da dediği gibi ufak tefek paralarsa kimsenin uğraşacağını sanmam. hesabınıza belli belirsiz aralıklarla farklı insanlardan veya bir site üzerinden para geliyor mu o önemli daha çok.


yurtdışına yapıyorsanız, yani dövizle satıyorsanız işiniz daha iyi çünkü kdvsiz fatura kesebiliyorsunuz. yurtiçi ise yaptığınız iş %18 de kdv ekliyorsunuz.

30 yaş altındaysanız ve ilk şirketiniz olacaksa güzel teşvikleri var devletin. belli bir gelire kadar gelir vergisi ve sigorta primi ödemiyorsunuz belli bir süre. eğer değilseniz sigorta da yapmanız gerekiyor kendinize ki bu da ciddi bir kalem eğer ufak meblağlar kazanıyorsanız.
  • syozkn  (08.06.21 01:53:34) 
esnaf muafiyet belgesini araştır. temelde evde üretilen ve internet üzerinden satışı yapılan el işi ürünleri kapsıyor. vergi dairesini ikna edersen alırsın. dijital olarak
değil mesela kağıda çizim yapıp satıyorum diyebilirsin.

9/6 maddesinde 42.000 tl yıllık vergisiz.
9/10 maddesinde 220.000tl cirodan %4 kesinti ile satış yapabilirsin.

bu belge ile n11 gibi sitelerde mağaza açabilir, veya iyzico gibi platformlardan sanal pos bile alabilirsin.

ikinci seçenek şahıs firması kurmak. bu durumda yapabileceklerin çok artıyor ancak aylık 1500-2000 tl gibi sabit masrafın ve %20 gibi ortalama vergi ödemen gerekecek.

isbasi.com
  • orpheus  (08.06.21 03:35:32 ~ 03:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.