[]

Kira Kontratında 1 yıl dolduktan sonra evden çıkma durumu

Selam,

Kira kontratı 1 yıl olunca ve kontrat dolmadan çıkınca ev sahibinin kalan ayların kirasını istemeye hakkı var diye okudum başka bir duyuruda.

Başka bir yerde de kira kontratı her yıl kendiliğinden yenilenmiş sayılır diye okumuştum.

Diyelim ki biz 1 yılı doldurduk, 2. yılın ortasındayız. İstediğimiz zaman evden çıkabilir miyiz?

 
Makul bir süre öncesinde haber vererek çıkabiliyor olmanız lazım. Bu da yaklaşık 2-3 ay oluyor, 4'ü geçtiğini de pek görmedim.


  • cursor  (07.06.21 13:33:44) 
Ya bu insanlar nasıl kontrat yapıyor anlamıyorum. Benim ev sahibimle yaptığım sözleşmede 1 ay önceden bildirme şartı vardı. O şarta göre bildirip çıktım.

12 ay kalacağımı garanti etmiyorum ki ben sözleşme yaparken.

Ayrıca o dönem araştırırken eğer ev sahibiniz kabul etmiyorsa ev boşaltığınızda noter çağırın, onaylattırın evi boşalttığınızı, oturmadığınız ev için sizden kira alamaz şeklinde yönlendirmeler okumuştum.
  • zimbirik  (07.06.21 13:37:40) 
sözleşme 1 yıl olarak yapılmışsa ve sonrasında yenilenmeden devam ederse belirsiz süreli sözleşmeye döner, yıllık olarak tekrarlanmış gibi olmaz yani. burada sözleşmede "şu kadar tarihten önce haber verilerek çıkılabilir" tarzı özel madde yoksa, makul süre önce haber verilerek çıkılabilir. makul süre de genel geçer kural da 2-3 aydır.


  • altinci nesil caylak  (07.06.21 14:52:50) 
Yukarıda yazan bilgilerin tamamı yanlış.


  • Mistyimage  (08.06.21 05:52:59) 
@Mistyimage, doğrusu nedir?


  • king lizard  (09.06.21 22:59:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.