[]

yüzme hakkında yardım

bir kaç sorunum var. tavsiyelere açığım.

1- bele kadar olan yerde dalsasm bile kafam ilk başta dalar gibi oluyor. ayaklar gelemiyor dibe. sonra kafam da yükseliyor. ilerleyebiliyorum ama dalarak değil. bir süre sonra ilk dalış noktamdan yukarı doğru çekildiğim için yüzeye çıkıyorum nedir taktiği :(

2- kıyıda kafamı sadece suya daldırıp nefes çalışıyorum. normalde su dışında 1.5 dakikaya kadar nefes tutabiliyorken sadece kafam su altında 30 saniye bile olmuyor. bir anda burnuma sanki baskı yapılıyor. son ana kadar zorlamadım kendimi ama zorlyor çıkmam için ve çıkmam gerekiyor. nefes vermeyi denemem işe yaramıyor. akciger diyafram 2sini de denedim. %100 nefes doldur dal %50 doldur dal da denedim. başka ne olabilir

3- spor yapan biriyim ama 1 dakikadan fazla ara vermeden yüzemiyorum kulaç atarak. ne bileyim 20 30 burpee yapabiliyorum 30 40 şınav. 10 barfiks ama yüzme 1 dakika az bence. 1 dakikadan fazla devam edemeem sebebimi de tam anlamıyorum. kol göğüs gibi belli bir nokta yok. vücut kitleniyor sanki. tecrübesizlik mi yanlış yüzme yöntemi mi yoksa vücudumda gelişmeyen bölgeler mi var sizce?

4- yüzerken de nefesim tükeniyor. al ver yapsam da mesela kafa suya eğerek kulaç atıyorum. o esnada göğsüme başıma her yerime baskı geliyor. kulaklarım su doluyor. kulaktan olabiir mi? gözümde de gözlük var, gözlere pek bir şey olmuyor yani.

en son izmirde foçada yüzmüştüm geçen sene. daha iyiydim orda yüzme konusunda ama yine dalamıyordum ve fazla tutamuyordum nefes. şimdi antalyadayım

 
1-suya batmak için dalış eğitimi almanız gerekir. o eğitimi de buradan değil bu işle profesyonel olarak ilgilenen kurslardan alın. suyun şakası olmaz.
2-ciğerinizdeki havayı kullanmayı öğrenmeniz lazım. yani 1. madde.
3-yine olay hava kullanımıyla ilgili. spor yapan biri değilim. 20 şnavda zorlanırım. barfiks beni aşar ama aralıksız 5 dakikayı zorlanmadan çıkarırım. tecrübesizlik ve yanlış yüzme yöntemi. çözüm 1. madde.
4-yüzerken nefesiniz tükenir bunun için de her kulaçta nefes almanız lazım. yüzme yarışçıları gibi 5-6 kulaçta nefes almanız gerekmez. evet 1. madde.
:)
  • tururo  (06.06.21 19:25:52) 
Dalmak için dolphin kick denen bir teknik var youtubebdan aratırsan çıkar

youtu.be

Diğer yazdıklarının bir çok teknik sebebi olabilir, suda öyle sürat teknesi gibi yüzme kondüsyonun olmadan 1 dakika boyunca yardıramazsın :)

Bence yüzme tekniğin kötü bu yüzden enerjinin çoğunu boşuna harcayıp kulaçlarını verimli kullanamıyorsun (belki tam çekmeden yeni kulaç hareketine başlıyorsun) halbuki hareketi düzgün yapsan daha az kulaçla daha fazla mesafe alabileceksin

Bacaklarını yine hem verimsiz ve fazla kullanıyorsan orada çok fazla kas kütlesi bulunduğu için enerjinin büyük bölümünü harcayıp bu yüzden yoruluyor olabilirsin
  • freebird5406_2  (06.06.21 19:39:49 ~ 21:04:51) 
Deniz kenarında büyüyüp denizle aram çok iyi olduğu halde 1. problem bende de vardı.

Sonra Belimden biraz daha yüksek bir suda takla atmaya başladım. yani kafamı kendi bacaklarımın arasından geçirecek şekilde olduğum yerde dönüş.

Sonrasında da dalarken yaptığım hatayı farkettim.

Dalarken ileri doğru değil ayaklarının olduğu yere doğru hedeflemen lazım. Sonrasında vücudunu yatay yapacaksın. Sen ayaklarının olduğu yere doğru hedefleyip dal, yere geldiğinde yere paralel olup ilerle.

Ben dalmayı bu şekilde hallettim.

Yorulmanın nedeni nefesini doğru ayarlayamıyor olman olabilir. Eğer kafanı kaldırarak yüzüyorasan yanlış teknik. Kafan da paralel olmalı suya. Kulaç atma tekniklerini falan görerek öğrenebilirsin.

Suyun içinde basınçtan ve efordan dolayı daha kısa süre nefes tutman normal.
  • zimbirik  (07.06.21 09:37:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.