[]

Öğrenci ve öğretmen gözünden ozel ders?

Basarili olduğunu düşündüğünüz bir ozel ders tecrübenizi, diğer derslerden ayıran unsur nedir?

Ders veren oğretmenin, öğrencinin başarılı olması için ne yapmasi/ne yapmaması gerekir.


Öğretmen olarak, ben şöyle şöyle yapıyorum, bu sayede, konudan ve öğrenciden bağımsız olarak şöyle şöyle faydasını gördum/goruyorum dediğiniz neler var?

Ya da, ben zamanında özel ders aldım/aliyorum ya da aldıriyorum, hoca şöyle şöyle davranıyor/du, dersi şu şekilde isliyordu, tavrı şöyleydi vs. gibi gerçekten de faydasını gördük dediğiniz ne var?


Sınava yönelik ya da ders başarısı için alınan matematik, İngilizce vb. ozel derslerden bahsediyorum bu arada.

Teşekkürler.

 
ÖSS'ye hazırlanırken bi hocadan ders almıştım, baya da eksik olduğum halde 1-2 aylık dersle full çekmiştim konudan, o yüzden başarılı bir ders süreci olduğunu düşünüyorum.

Olay da şu: hoca konuyu abartısız 2-3 dakikada özet geçer, sonra bana soru verir, ona anlatarak çözmemi isterdi. Ben de adım adım, hmm bu böyle olduğu için böyle, şu şöyle olduğu için şöyle, demek ki sonuç bu diye giderdim. Bunu 3-5 kere yaptıktan sonra konu baya oturuyordu. Yani bana ders anlatmak yerine, benim ona anlatmamı sağlayarak öğretiyordu. Tabi şimdi düşününce çözdüğümüz soruları da ona göre ayarlıyordur kesin, ama o zaman farkına varmadım öyle bişeyin.
  • plutongezegendegilmi  (06.06.21 11:44:42) 
Cevaplar için çok teşekkür ederim, gayet açıklayıcı olmuş. Farklı deneyimleri olanlar varsa onlar da yazarsa sevinirim.


  • aksiyom  (06.06.21 23:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.