[]

kişi öldükten sonra "Banka, Fatura" işleri

(Noterden tüm işlemler yapılmıştır.)

Bankaya gidip işlem özetinin çıktısını alabilir miyiz?

internet bankacılığı için şifre alınabilir mi? Eğer ölen kişinin bilgisi bankaya gitmiyorsa biz arayıp ölen kişiymiş gibi davranıp internet bankacılığı şifresini alabilir miyiz?

Ödenen faturaları nasıl kapatabiliriz? Üstünde borç olduğu halde kapatabilir miyiz?

 
tüm işlemler yapılmıştır derken nedir o tüm işlemler?

mirasçılar olarak veraset intikal beyannamesini verdiniz mi?

bunu verip hesapları mirasçılar olarak üstünüze almadan çıktı da alamazsınız, ölen kişi gibi de davranamazsınız. ha davranırsınız da yasal değil bu.
  • kibritsuyu  (27.05.21 10:54:41 ~ 10:55:51) 
Nüfus bildirimi yapıldıysa banka hesapları dondurulur :) İşlem yapamazsınız


  • atom karincanin torunu  (27.05.21 11:00:38) 
Noterden veraset ilamını aldıysan, yasal mirasçısı konumuna geçmiş oluyorsun. Mirasla hem borç hem alacağı üzerinize geçmiş oluyor. Devlet tarafından sistemde belirtildiği için heryerde biliniyor artık bu bilgi. Bankaya bu belgeyle gidip öğrenebilirsin ayrıca tüm faturaları vs de borç varsa ödeyip öyle kapaman gerekcek.


  • solenkol  (27.05.21 11:02:28) 
veraset ilamı sizin yasal mirasçı olduğunuzu gösterir, ama veraset ilamı yasal mirasçı olarak murisin varlıkları üzerinde işlem yapmak için yeterli değildir. bunun için varlıkların mirasçıya intikal ettirilmesi gereklidir. bu de beleş değildir, devlet bundan vergi alır. vergisini vermeden, ya da vergi ödemeyi gerektirmeyecek bir tutar olduğunu belirtmeden ne bankada, ne tapuda, ne belediyede, işlem yapamazsınız.

veraset ilamı ile bankalara gidip hesaptaki tutarları öğrenebilirsiniz, belediyeden emlağın rayiç bedelini öğrenirsiniz. sonra bu bedelleri beyan eder, çıkıyorsa vergisini öder ve her kuruma ayrı ibraz edilmek üzere "tamamdır artık işlem yapılabilir" şeklinde kağıtları aldıktan sonra istediğinizi yapabilirsiniz.
  • kibritsuyu  (27.05.21 11:43:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.