[]

Bir tezde bozuk karakterler var, hangi fontun gerektiğini nasıl bulabilirim

Ben PDF olayının word'de ortaya çıkar font sorunlarını çözmek için olduğunu zannediyordum. PDF'in word belgesinin bir çeşit resminin çekilmesi gibi bir şey olduğunu öğrenmiştim.

Ta ki indirdiğim bir tezde bozuk karakterler görünceye dek. Ve olayı nasıl çözdüm biliyor musunuz: Tezin yazarına mail attım neden böyle diye. Yazar da bana kullandığı fontu yolladı ve o fontu bilgisayarıma yükleyince PDF tezdeki karakterler düzeldi.

Şimdi bir başka tez var elimde ve transkripsiyon işaretleri hepten bozuk. Yazarla iletişime geçmek istemiyorum. Bu PDF için hangi fontun gerekli olduğunu nasıl anlayabilirim. Bu sorunu çözmenin yolu nedir acaba?

 
Merhaba, o pdf'i adobe illustrator programınız varsa onda açıp bakabilirsiniz. Fontları gösterir diye düşünüyorum. Veya pdf'i isterseniz bana gönderin, ben bakıp size söyleyeyim. Belki fontu da bulabilirsem size yollarım.
Mesaj olarak e-mailimi atıyorum. arzu ederseniz iletebilirsiniz.

  • yanginmerdiveni  (22.05.21 16:03:31 ~ 16:09:49) 
WhatTheFont diye bir app var onu indirip deneyebilirsiniz. kamera ile yazıyı çekiyorsun ve hangi fontta olduğunu söylüyor sana, işini göreceğini düşünüyorum. bi dene bence.


  • anatomy  (22.05.21 16:27:22) 
foxit readerda dosya menüsünde properties tabına girince pdf içindeki farklı fontların adları özellikleri falan sıralanıyor ordan bulabilirsiniz.


  • nahtoderfahrung  (22.05.21 22:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.