[]

herkes neye göre "iktidar çok zayıfladı muhalefet çok güçlendi" diyor?

bugün ortalama bir anket chp 24-25 iyip 13 civarı rakamlar buluyor. toplam 38 civarı. 2018'de ince + akşener'de 38'di zaten.

zerre bir ilerleme yok. ak partiden kopuş var ama yükselen parti'de yok, muhtemelen çoğu yine "bas ampüle" deyip ak partiye verecek.

herkesin erken seçim istemesindeki rahatlık / sebep nedir? nereyi kaçırıyorum ben?

 
1% icin Saadet'in kapisinda ittifak diye yatiyorlar. Bu bile onemli bir veri. Saadetin dinozoru OguzHan Asilturkle konustular, adam kendi dedi Istanbul Sozlesmesi kalkacak soz verdiler bana diye.


  • neverletyougodown  (19.05.21 15:54:56) 
Anketler.
Meclis'in bi önemi yok artık. Parlamento seçimlerine değil Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bakıyoruz o yüzden. Tüm anketler muhalefet adayının kazanacağını gösteriyor. İşte buna göre "İktidar zayıfladı." diyoruz.

  • bluntaf  (19.05.21 16:13:29) 
Anketler var ama bir de iktidarın uzun süredir gündemi kontrol edememesi durumu var.


  • chavezding  (19.05.21 16:40:10) 
evet anketleri sıkı sıkı takip ediyorum ama dediğim oranlar çıkıyor. değişen tek şey düşmüş akp oyları. onları da seçim zamanı beleş kredi vs ile toplama ihtimali yok.


  • avatar is back  (19.05.21 16:51:00) 
30'ar yıl aradan sonra istanbul ve ankara'nın hatta adana'nın bir sol partiye geçmesi olabilir mi bir nedeni?

bu saatten sonra rte'nin başkanlık seçiminde %50'yi yakalaması imkansız. ekrem imamoğlu aday olursa o %38'in içine hdp de girer. ayrıca son seçimde oy kullanamayan gençlerin azınlığı rte'ye verecek.

daha ne olsun?
  • bohr atom modeli  (19.05.21 17:37:45 ~ 17:41:05) 
Kimse suriyelileri düşünmüyor
Normalde oy kullanamıyorlar ama ümmet falan hikaye, akp o kadar adamı boşa beslemez.
Bir hile planlıyorlardır muhtemelen.
  • vizivozo  (19.05.21 17:56:16 ~ 18:09:32) 
Etrafına göre, Moda , Kadıköy, Bakırköy, İstanbul'a göre. Hayatında hiç anadoluya gitmemiş insanlar bunlar. Bu filmi anadolu kopartır, milliyetçilik ve din eksenin seçime son 1 ay kala geliştirilecek iyi bir politika ( ki bu son 20 yıldır böyle olmuştur) bütün anketleri yerle yeksan eder. AKP'nin güç kaybettiği falan yok, aksine daha güçlü olacaklar. Bizim insanımız aç kalırım ama kutsalıma dokundurmam mantığı ile hareket ettiği için basar ampüle.

Öyle dolarmış, yurt dışına çıkamamakmış, muasır medeniyetmiş falan tanımaz kimse, bu insanların bırakın yurt dışına çıkmayı, eğitim almayı, pasaportu bile yok onu geçtim çok çok büyük bir kısım kendi yaşadığı ilçesinden il'e bile gitmiş değil hayatında.

Üzgünüm ama gerçek bu, senelerdir, il il, ilçe ilçe, köy köy dolaştım, nabız da , anket te , seçim de orada.
  • paramolacak  (19.05.21 21:46:45) 
moral bozmaya gerek yok. bu sefer gidiyorlar az kaldı.


  • angina pektoris  (19.05.21 21:50:26) 
Bana da pek mantıklı gelmiyor. İnsanlar muhtemelen Davutoğlu/Babacan etkisini biraz abartıyor, biraz da ekonomiye gereğinden fazla anlam yüklüyorlar. Ekonomik durum insanların oy verirken en önemli kriteri olsa sosyalist partilerin iktidar olması gerekirdi.

Kaldı ki 2018'de nasıl seçildi? 15 Temmuz olayları sayesinde. 2015'te nasıl seçildi? Terör bombalar şu bu. Yani şimdi seçim olsa yine "mucizevi" bir şekilde karışır ortalık, yine %50'yi alır. Bunun olmaması için bir sebep göremiyorum.

Yahu her şeyi geçtim, seçimle giden diktatör var mı?
  • plutongezegendegilmi  (19.05.21 22:09:59) 
anketler, ve gözümle gördüğüm halk, pandemi etkisiyle işini kaybeden kitle, işleri bozulan esnaf.

karamsar tayfa 2019 yerel seçimlerinde de benzer şeyleri anlatıyordu muhtemelen. istanbul ve ankara alındı, basit bir şey mi bu?
  • sabenburak  (19.05.21 22:18:07 ~ 22:18:31) 
cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler farklı şeyler. İkisini ayrı ayrı ele almak lazım. Cumhur 53'le ittifaka geldi. Şu an son anketlerde akp 35 civarı, chp 24, mhp 7-8 arası iyip de 12-13 arası geliyor. Cumhur tek başına ittifak olamıyor. Onun için hdp oyları hepsi için önemli. Millet 37-40 arası alıyor cumhur 42-43. onun için gidici diyorlar. Ayrıca tayyip son başkanlık seçimlerinde 44e 56 gibi bir farkla ekreme yeniliyor.


  • onkiloversemtamamım  (19.05.21 23:18:03 ~ 23:19:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.