[]

14" laptop üzer mi?

Selam duyuru ahalisi,

laptop değiştirme zamanı geldi çattı.
17"ten yoruldum. tabi yeni cihazlarda ağırlık düşmüştür, soğutma sistemleri gelişmiştir falan filan ama 17"ten cidden bunaldım.
www.hepsiburada.com
şu cihaz hoşuma gitti. direkt olarak gaming beklentim yok, iş güç bitince 1-2 saat takılabilirim ama öncelik değil.

daha ziyade iki kriter kafamı karıştırıyor.
-yük altında fan sesi demiş millet internette
-14" lik boyut beni şaşı yapar mı?

deneyimleriniz ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

 
7 yıldır 13" macbook kullanıyorum (pro idi air'a geçtim geçen ay).

evet, küçük bir ekran ama alışınca üzmüyor. günlük kullanım için fazla olumsuzluk yaratacak bir durum yok. benim şirket bilgisayarı da 14" (lenovo T14). Çalışırken de sorun yaşamıyorum hiç.

Windows olması şart değilse bu fiyat aralığına M1 Macbook Air öneriyorum. Son zamanlarda çok fazla önerdim burada soranlara. Apple fanboy sanacaklar (evet öyleyim).

M1 MBA'da işlemci fanı yok. Ses çıkmıyor yani. Gerçekten inanılmaz bir performansı var ve 18 saat pil ömrü var. Şu an 11-12 bin lira civarına bu kadar iyi başka bilgisayar çok fazla yok.

Eğer mac olmaz derseniz Lenovo Yoga Slim 7 önerebilirim. Şu an Ryzen 7 işlemcili model stokta yok ama Yoga serisi oldukça iyi.

Intel işlemcili olanı da şu: www.amazon.com.tr

Windows PC alacak olsam bunu ya da Lenovo Yoga Creator modelini tercih ederdim.
  • himmet dayi  (10.05.21 16:09:57 ~ 16:14:27) 
ben çok çok memnunum, bu beklentiye göre değişir. kompakt seviyorum ve 14 tam benlik. 13.3 bile yeter, m1 alabilirsin bence.


  • garavel  (10.05.21 16:10:15) 
17 hiç kullanmadım, 15 inchleri falan ilk laptoplar yaygınlaşirken kullandım. Onun dışında hep 13.3, 11.6 inchler kullandım. Şu anki de 13.3. gayet memnunum, hantal geliyor bana büyükler, taşımadığım halde. Sizin gosterdiginizin de ekran çerçevesi ince olduğu için ekran gayet geniş görünür. Hiç problem olmaz görece küçük ekran.


  • ozgurluk savascisi  (10.05.21 16:53:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.