[]

Hinduizm Budizm Şamanlık Çakralar ve "üstad" kelimeleri

Selam

Bir zamanlar bundan yıllaaaaaar önce bir arkadaşım birine kendisi hakkında bişey baktırdığını söylemişti. Ne baktırmış hiç hatırlamıyorum çünkü çok uzak olduğum bir konu, tarot değil bence çünkü tarotun ne olduğunu biliyorum, bu bilmediğim bişey onun için adını bile unutmuşum.

İşte o kişi bu arkadaşa bisürü bişeyler anlatmış, onun çiçeği yaşam çiçeğiymiş, bilmem neydeki adı da bilmem ne bişeymiş.

Şimdi, bu meditasyon alemine girince ister istemez bu Hint/Budist vs bişeylerine de muhatap oluyoruz ya, bu işi yapan ve yaptıranların isimlerinin başında hep o dilde (sanskritçe mi o ne o??) bir kelime oluyor. Birininki shakti mesela. Başka say deseniz sayamam çoklar.

Bu isimler ne ismi, ne anlama geliyorlar ve kişilere neye göre veriliyor bu isimler bilen var mı? Bu bilgilere nereden ulaşabilirim?

 
O isimlerin hepsi popüler kültürün getirilerinden nemalanmak isteyen şarlatanların uydurdukları şeylerdir. Üzerinde çok düşünmeye, araştırmaya gerek yoktur yani. İlginiz varsa hint destanlarını okumanızı tavsiye ederim.


  • hepbiarayisicinde  (06.05.21 10:22:51) 
o dil sanskritçe. benim de bilgim yoga pozlarının sanskritçe karşılıklarından ibaret. asana: hareket demek. -asana ile biten birçok poz adı var. örneğin

balasana: bala (çocuk) + asana (hareket, poz) = çocuk pozu
shavasana: shava (ölü) + asana = sırtüstü yere uzanıp hareketsiz yattığın poz
ustrasana: ustra (deve) + asana = deve pozu
uttanasana: ut (yoğun) + tan (uzama) + asana
tadasana: tada (dağ) + asana
..

yoga eğitmenliği eğitimlerinde bu konular anlatılıyor. gene yoga kurslarında eğitmenlik almadan sırf bu teorik konular üzerine dersler de oluyor bazen. takip etmek lazım. bir de udemy'de arattım şimdi, sanskrit diye yazınca bile birçok eğitim çıktı. ücretsizler de var. bir bakabilirsin ilgi duyuyorsan.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (06.05.21 10:45:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.