[]

Şifreleri saklama

Merhaba. İçinde 100'den fazla şifrenin yer aldığı belgemi, kağıt olarak çıkarıp, bu kağıdı da cüzdanımda falan saklamak istiyorum. Ancak bu durumda da, kağıdı bulan kişi her şeye erişmiş olacak. Öyle bir şey yapmalıyım ki, kağıt üzerindeki şifreleri yalnız ben anlayabileyim, kağıdı bulan kişi onların şifre bile olduğunu anlamasın. Mümkün müdür bu?




 
bakmanız gereken konu Tabula Recta

en.wikipedia.org
  • akiskan  (03.05.21 09:10:18 ~ 09:10:56) 
Her harfi kendinden bir sonraki harfle,
Her sayıyı kendinden bir sonraki sayı ile,
Her sembolü klavyede kendinden bir sonraki sembolle

değiştirebilirsin?
  • twelfth  (03.05.21 09:13:09) 
Yanlış anlamazsanız buna ne gerek var? O kağıt cüzdanda yaz günü nemden deforme olacak, bi tarafınız terlerse mürekkepler birbirine girecek vs.

1Password gibi uygulamalar varken şifreleri bi kağıda yazmak çok ilkel geliyor. 1Password güvenli bir uygulama. Orada saklayabilirsiniz.
  • himmet dayi  (03.05.21 09:19:23) 
@himmet dayi telefonumun bozulma ihtimali, e postamın çalınma ihtimaliyle birlikte gerçekleşirse her şeyim gitmiş olacak. Bu yüzden ilkel bir yolla da saklamak istiyorum


  • anladespina  (03.05.21 09:22:25) 
1Password ile oturum açtığınız için telefon bozulsa da yeni telefona kurduğunuzda şifreleriniz gelmiş olacak. Telefonun bozulması ve e-postanın aynı anda çalınması ihtimali o kağıda bir şey olma ihtimalinden çok daha düşük. Gereksiz evham yapıyorsunuz.


  • himmet dayi  (03.05.21 09:49:14) 
1Password veya başka bir şifre yönetici uygulama/program +1.


  • vudin  (03.05.21 10:00:11) 
ticari sifre uygulamalarini bosver. acik kaynak kodlu, bitwarden tavsiye ederim. hem de ios, macos, chrome, safari falan her yerde calisiyor.


  • chezidek  (03.05.21 10:19:45) 
sadece cüzdanda saklamak da sıkıntılı bence. allah korusun deprem oldu, can havliyle cüzdanı düşünemeden aşağı inersiniz. binaya bişey olursa daha sonra şifrelere erişemezsiniz.

3-2-1 yedekleme kuralı var. bu şekilde saklamak daha mantıklı geliyor bana.
eksisozluk.com

birde bulan kişinin girememesi için şifrenin hepsini yazma.
belli bi şifre formatınız olsun. sallıyorum facebook şifresi için uygulamanın ilk üç harfi(fac) sonra da sizin belirlediğiniz kısım olur. kağıda sadece sizin belirlediğiniz kısmı yazarsınız. birisi bulsa bile uygulamanın ilk üç harfini şifrenin başına eklemesi gerektiğini bilemediği için hesaplarınıza giremez.
  • contavolta  (03.05.21 10:32:15 ~ 10:36:19) 
ben sifrelerimi gmail draftina sakliyorum ama hicbir zaman sifrenin tamamini degil bana hatirlatacak kismini yaziyorum (mantikli bir kelime degil, sadece ben biliyorum)

bu en ilkel yontemim. onun disinca firefox ve icloud keychain var. ikisinin de master passwordu oldugu icin onu girmeden sifreler gorunmez.

kagida yazacaksaniz da akordeon gibi 3e katlayip yazmak geliyor aklima. bosluk kalan yerlere random harf rakam yazilabilir. katlama noktalarindan katlayinca sifreler ortaya cikar boylece. bilmem anlatabildim mi... bence gereksiz ama.
  • yoggi  (03.05.21 11:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.