[]

ipad pro 12.9" 2021 alayim mi?

ya ben buraya arada macbook alayim mi vs gibi sorular soruyorum. maddi durumdan bagimsiz cevap verirseniz; almak istememin en onemli sebebi tabi ki tasima kolayligi ve normal herhangi bir laptop'tan daha insani boyutlarda olmasi (12.9" olsa bile). yapacaklarim teknik cizim filan degil, makale ve kitap okuyacagim [kucuk ekrandan nefret ediyorum o yuzden kindle filan olmaz bana], egitim videosu, webinar izleyecegim, mailleri filan entegre edecegim, arada bir seyler izlerim vs vs... telefonum ekrani beni kor etti...

simdi eksi'de okudum da m1 takmislar ama macos destegi yokmus o buyuk eksiymis beklemek lazim filan diyen var. bende mac yok o yuzden bunun ne anlama geldigini bilmiyorum; sonuc olarak bu alet alinir mi, pisman olur muyum?

bir diger sorum da 128 gb depolama alani yetiyor mu? yani bu sayacagim seyler icin soruyorum? webinarlar filan online olur indirebilecegimi hic sanmam; kitap makale filan indiririm ama zaten icloud'dan parali uyeligim de var.

bu arada tr'ye ugramamis sanirim hala? ya da tukendi mi anlamadim...

 
Cihazı eğer bir şeyler üretmek için kullanacaksan bana ipados çok limitli geliyor. Ancak tüketmek için kullanacaksan (makale, kitap okuma, video izleme, vs vs) o zaman fazlasıyla işini görür. mac os desteği geleceğini ben de sanmıyorum.


  • roket adam  (02.05.21 18:21:35 ~ 18:31:05) 
1. alinir macos destegi olacagini sanmiyorum çünkü zaten iPad os yaptilar.
2. icloud olmasi iyi ama artık hersey online. youtube, netflix, tvplus vs.. hepsinde indir izle ozelligi var. böyle bir cihaz alıp yer kalmadi derdi cekmek olmaz.
3. gelmedi henüz onsiparis var.
  • buenosdias  (02.05.21 18:24:03) 
13 m1 macbook air ile taşıma kolaylığı bakımından yandım allah bi fark yok kullanım olarak epey fark olacaktır ama.

Macbook ve ipad ikisini de kullanıyorum ipad acaip seviyorum ama tek cihazım olacak olsa ipad'a bel bağlayamam kesinlikle m1 air alırım zaten ince, hafif, dana gibi pil ömrü olan ve desktop işletim sistemi olan bi cihaz.
  • hedep  (02.05.21 18:42:35) 
Yapacakların bu saydıkların ile sınırlıysa alınır. Laptoptan daha pratik olur.


  • chavezding  (02.05.21 19:09:37) 
mac os ile ipad os arasındaki en büyük fark; ipad os'ta sadece AppStore'dan uygulama indirebiliyorsunuz. Üçüncü parti marketler de var ama buralar güvenli değil. MacOS'ta istediğiniz yerden MacOS desteği olan yazılımları indirip kurabilirsiniz. Bu farkın en önemli faydası MacOS'ta tüm programları crack'li olarak bulabiliyorsun. Photoshop, Office, vs. Tabii crack de güvenli değil ama lisansı ücretsiz olan birçok yazılımı güvenli bir şekilde indirip kurabilirsiniz.

Gündelik kullanım için M1 olup olmaması çok fark etmeyecek sizin için. M1 daha çok yüksek işlemci gücü talep eden uygulamalar için faydalı olacak. Bu anlamda iPad Air da sizin işinizi görür. Arada bu kadar fiyat farkı olmasa ben de Macbook Air önerirdim. Ama günlük kullanım için iPad de gayet iş görür.

Yalnız uzun süre kitap/makale okumak için iPad ya da Macbook önermem. Bu anlamda e-book reader ile kıyaslamak çok yanlış. e-book reader'lar gözlere zarar vermeyen bir ekrana sahip. Bilgisayar ya da tabletler öyle değil. Uzun süreli okumalarda gözleri çok yorar.
  • himmet dayi  (02.05.21 19:17:05 ~ 19:18:04) 
Bir gün belki macos gibi de olur ama yakın bir zamanda olmayacağı kesin:) bu arada çok tatlı alet alınabilir. Eski sürüm iPad Pro da alınabilir hala çok güçlüler


  • jamiro  (02.05.21 20:04:26) 
tam tersi yaparsan, avantajlisin. macbook'lar ios'daki programlari calistiracaklar yani m1 olanlar.


  • evimin paspasi  (02.05.21 21:22:34) 
256 gb, 11" ipad pro kullanıyorum gayet memnunum.

Yaptıklarım, notlarımı yazmak, pdflerimin üzerine not almak vs. Arada 4k video editi yapıyorum.

Gece de uyumadan youtube'da video yada netflix seyrediyorum. Elimde tutarken bu bile büyük geliyor. 12,9" ile yatar vaziyet birşey yapılmaz diye tahmin ediyorum.

m1 işlemcisi efsanevi bir teknoloji, şöyleki apple macbook cihazından alacağın verime yakın bir verimi alıyorsun. Ama sen teknik bir işte kullanmayacağın için bir 7-8 sene idare eder.

Bundan önceki cihazım 3. Nesil iPad mini idi, onu bile 2015-2019 arası rahatlıkla kullandım.
  • Northern Mariner  (02.05.21 21:30:32 ~ 21:31:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.