[]

Yanlış adrese coin göndermek

Merhaba. Binance hesabımdan Huobi hesabımdaki bir coine transfer yaptım. Ancak kısaltmaları aynı olan bu coinler meğer aynı değilmiş. İade edilmesi için Huobi'ye mail attım. 0.04 ETH karşılığında iade ederiz diyorlar. Bahsettikleri Ethereum 100 dolar ediyor. Benim iadesini istediğim para ise etse etse 80 dolar ediyor. Ne yapacağım bilmiyorum, alternatif hiçbir yol yok mu?




 
yanlış bir adrese ya da yanlış network üzerinden gönderilen transferlerde geri dönüş olmuyor diye biliyorum. öte yandan, örneğin erc20 network üzerinde iki aynı kısaltmalı token olabilir ve bunlar aynı adrese gönderilebilir. bu durumda da, şu an eth transferleri halihazırda yüksek gas fee gerektirdiği için, huobi sizden hem bir hizmet bedeli hem de gönderim masrafını istiyor olabilir.

yine de, eğer ki yanlış bir adrese ya da yanlış network üzerinden gönderdiyseniz onların da yapabileceği bir şey olmamalı. dolandırıcılık olmadığından emin olun mutlaka.
  • harfitarif  (26.04.21 23:16:34) 
Kripto paralar yapıları gereği geri dönüşümü yoktur. Bu nedenle kripto para yatırma veya çekme işleminiz başladıktan sonra geri döndürülemez.

Kripto para çekme işleminiz için tarafınıza gelen onay mailini onaylamadığınız sürece işleminizi iptal edebilirsiniz. Mail onayı sonrası iptal işlemi yapamazsınız.
  • herkese saygili deist  (28.04.21 06:49:55) 
üstünden 100 yıl geçti ama yine de yazayım: geçen bir arkadaş binance hesabından btcturk hesabına, trc20 üzerinden ama erc20 adresine para göndermiş. 0.02 bnb'ye hallederiz demiş btcturk. ona da "emin ol dolandırılmadığından, bence mümkün değil" falan dedim ama transfer ücretleri dahil 0.02 bnb ile çözdü o işi. 24 saat içerisinde btcturk iade yaptı. ne oluyor, nasıl oluyor, nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum ama belki de tüm adreslerin farklı networkler üzerinde adreslerini oluşturuyorlar falan. sözelciyim ben, anlamam.

yine de yazmış olayım bulunsun burada, belki arayan soran olur.
  • harfitarif  (20.10.21 14:49:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.