[]

şınav çekmek

şınav çekerken nefes alınmalı mı yoksa tutulmalı mı?
teknik ve taktikleriniz neler
bi de rekorunuz kac


 
ben gün aşırı 2 set üzerinden 20'şer şınav çekiyorum. aşağıya inerken nefes verilmeli, yukarıya çıkarken nefes alınmalı şeklinde biliyorum nefes şeysini de..
bunun böbrek ve omuzdan çekileni de var imiş. nedir ne değildir bilmemekle takipteyim..

  • diggity  (25.05.10 14:17:36) 
sporun her dalında olduğu gibi şınav çekerken de zorlandıgın yerde nefes vereceksin. yani vücudunu yukarı dogru kaldırırken. rekor denemedim ama ortalama 35 40.


  • adidastan saatmi olur  (25.05.10 14:17:52) 
nefes tutlursa kalp büyümesi mi ne oluyormuş, doğru nefes önemli!!!


  • cedric tweedledee  (25.05.10 14:18:56) 
hmmm peki bu set, öğün mü demek.

sabah 20 sınav
akşam 20 şınav

he mi
  • domaine hasret yumuşak g  (25.05.10 14:19:01) 
yok 20 şınav 2 ila 3 dakika bekleme ve tekrar 20 şınav..ayrıca ben nefes vermekle nefes almak arasındaki farkı bilmiyormuşum..ulan, adidastan saatmi olur'un dediği şekilde yapıyorum ama tam tersini söylüyorum kafamı...!
töbe töbe..

  • diggity  (25.05.10 14:22:33) 
Keinlikle nefesini tutma, iyi bir sey olan spor yaparken saglik sorunu yasayabilirsin, nefesini once dambilla falan ayarlamaya basla, zorlanirken nefes vereceksin dogrusu bu


  • mikelarteta  (25.05.10 14:45:09) 
şimdi şöyle ki bu mereti nizami olarak çekmezseniz diğer sporlarda olduğu gibi bunda da kendinizi sakatlayabilirsiniz. geyik değil harbiden belinizi sakatlarsınız haberiniz olmaz. nizami şınav nasıl çekilir onu bi öğrenin. nedir nizami şınav eller omuz açıklığında kafa, omurilik ve bel kısmınız hareket boyunca olabildiğince düz olacak şekilde olmalı. yoksa bel kayması, disk kayması vs vs gbi şeyler olabilir. aynı sakatlıklar barfiks çekerken "bel kırma" denen hareketi yaparken de meydana gelebilir. o yüzden kendinizi sakın zorlamayın. 20 tane çekebiliyosanız zorlanmadan 20 tane çekin. ve eğer sonuç almak istiyorsanız da bunu 2 ya da 3 set yapın. önemli olan kaç tane yaptığınız değil hareketi ne kadar doğru yaptığınızdır. hareketi doğru yaptığınızda zaten üst göğüs ve triceps lerinizin çalıştığını hissedeceksiniz. bu diğer hareketlerde de böyledir misal mekik çekerken karın kaslarınızdan çok beliniz ağrıyosa yanlış yapıyorsunuzdur. nefes konusunda da zaten söylemişler aşağı doğru inerken nefes al yukarı doğru çıkarken nefes ver.
rekorum 50.

  • rentts  (25.05.10 14:56:58 ~ 14:57:49) 
al ver.


  • kediebesi  (25.05.10 16:28:25) 
2-3 dakika arayla dediğiniz ''set'' halinde yapmanın avantajı nedir?

sabah öğle akşam (yani bi günde 45 sefer) yapsak olmaz mı, art arda yapmanın esprisi nedir.

15'ten sonra tıkanıyorum da :/
  • domaine hasret yumuşak g  (25.05.10 19:13:19 ~ 19:14:47) 
tüm sportif hareketlerde, dinlenme anında nefes alınıp zorlanma anında nefes verilir. yani inerken nefes alıp yukarı çıkarken vereceksin.


  • orpheus  (25.05.10 19:24:27) 
askerde kara kuvvetleri denetlemesinde 45 tane çekmiştim, hala inanamıyorum, mucize gibi geliyor. şimdi yatsam maksimum 20


  • duk leto  (25.05.10 23:18:14) 
nefes basarken verilir inerken alınır. 3 dakika ara soğumadan devam etmek için gayet uygun bir süre. şayet daha verimli şınav çekmek isterseniz başlamadan evvel kollarınızla makas yapıp güzelce ısının, ilk sette çok fazla abanmadan diğer setlere güç bırakacak şekilde sayı yapın. bastığınız avuç içlerini omuz hizası, omuzdan az açık, göğüs hizası olarak değiştirebilirsiniz. böylelikle alt göğüs, üst göğüs, treeceps, kanat gibi diğer bölgelere ağırlık vermiş olursunuz.
benim en sevdiğim ve şınav çekme modeli yere doğru pike yaparcasına inip ileri doğru kalkarak çekmektir.
şınav çekmek sanattır...evet
  • pain  (26.05.10 11:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.