[]

Neden protein tozu kullanılıyor?

"Kilomuzun iki katı kadar protein almamız lazım, besinler yeterli olmuyor" diyenleri pek samimi bulmadığım için soruyorum. Protein tozunun, bildiğimiz proteine göre bir avantajı mı var? Kas gelişimini anlamlı ölçüde falan mı etkiliyor?




 
Niye samimi bulmuyorsun ki. 70 kilo biri 2 katı protein alıyorsa 140 gram protein almalı, 100 gram ette 22 gram protein var, besinle bu 140 gramı tamamlamak kolay değil normal olarak, protein tozunun bir servisinde 25 gram protein var, 2 servis alsa 50 gram yapar pratik bir şekilde tamamlamış olur açığını, tek etkisi pratiklik.
.

  • Kaleci Saçlı Forvet  (20.04.21 15:28:32) 
Protein tozu gıda takviyesidir. kişilerin alım gücü ve protein kaynaklarını da engelemek için ekstra buna başvurur. Bir de spordan sonra yarım saat içerisinde beslenilmesi lazım, kişi hemen et ve karbonhidrata giremediği için bunu ilk önce de alabiliyor olabilir. Dediğim gibi gıda takviyesidir. Dergiler yüzünden ana kas yapıcı madde olarak algılanıyor.


  • evimin paspasi  (20.04.21 15:51:35) 
Besinden alinan proteine kiyasla tek avantaji pratik, kolay ve ucuz olmasi. Butun gun yemek yemekle ugrasmayayim diyorsan guzel yoksa cok performansta bir farki yok.


  • Haldamir  (20.04.21 15:51:47) 
Neden samimi bulmadiginizi anlamadim.
100 kiloyum, 200 gr protein almam icin yaklaşık 900gr 1 kg tavuk yemem lazim. Her gun 1kg tavuk yemeyi denediniz mi hic?
Protein tozu kullanmiyorum ama protein tozunu kullanan kisinin mantigini anlamak bu kadar zor olmamali.
  • logisticsmanager  (20.04.21 15:53:18) 
Bunu ben de tam anlamadım. Tadını sevdiğim için arada kullanıyorum ancak çok büyük bir açığı kapatmıyor. Günde en fazla 3 ölçek kullanın diyor. Genelde 1-2 ölçek kullanıyor insanlar. Bu da ekstradan 200-300 gr tavuk demek. O kadar yemek yeniyor fazladan 200 gr yemek mi sorun?

Bir de 1 kg tavuk gerekmez. 2 öğünde 300 gr tavuk yesen 600 gr. Kahvaltıda peynir, yumurta falan da yeniyor. Kapatılır bence.
  • black mamba  (20.04.21 16:12:57) 
pratik cunku, 25 gr proteini lop diye yemekten alamazsin ama ayakustu 1dk icinde protein tozundan alirsin.


  • bay b  (20.04.21 16:47:22) 
@black mamba 400 grlik tavuk proteini 80 gr. Bunun acigini kapatmak icin kisinin sabah kahvaltısinda 200 gr lor, 7 yumurta yemesi lazim. Böyle rakamlarla yazinca belki kolay geliyor da o kadar kolay değil. Ha siz bunlari yiyebilip hic agirlik, gün içinde ofiste çalışırken sıkıntı yasamiyorsaniz ve sabah kalkip bunlari yiyecek motivasyona sahipseniz ne güzel. Ama bu kadar yemekten rahatsiz olan insana sorun ve onların protein tozu kullanıp kullanmamasi samimiyetsizlik olarak değerlendirilmemeli.


  • logisticsmanager  (20.04.21 17:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.