[]

çalıştığınız şirket gelir verginizi ödemezse

biliyorsunuz sgk'lı çalışırken şirket anlaştığınız brüt rakam üzerinden gelir vergisi vs kesintilerini yapıp devlete ödüyor. ancak bazı durumlarda, teşviklerde bu ödenecek sgk primi, gelir vergisi vs noktasında devletin şirketlere sağladığı bazı kolaylıklar mevcut.

diyelim ki şirket x bir kuraldan faydalanarak gelir vergisi kesintisini yapmamış.
sonrasında ortaya çıkıyor ki şirket aslında o x teşvikten faydalanmak için gerekli şartları taşımıyormuş, yalan söylemiş, vs vs. dolayısıyla çalışanların vergileri eksik ödenmiş oldu.

ileriki dönemde olası bir denetimde, eksik ödenmiş kısım şirkete mi ödetilir, yoksa çalışana mı? burada sorumlu şirket midir yoksa çalışan mı yani?

 
İlk yükümlü kimse son yükümlü de odur. Şirket öder. Aynı şey sgk için de geçerli. Siz orada çalışan konumundasınız ve devlet bunu işverenden talep ediyor sizden değil.


  • Unde bach canim  (19.04.21 23:50:04) 
vergiyi kesip devlete ödemekle yükümlü olan kişiye "vergi sorumlusu" denir. yasal tabir bu.

yani personelden vergi kesmesi gerekirken herhangi bir sebepten dolayı kesmeyen, eksik kesen, teşvik var zannedip kesmeyen ama aslında teşvik şartlarını taşımadığı için sehven kesmemiş vs. durumlarda bütün sorumluluk işverendedir. zira vergi sorumlusu işverendir.
  • kibritsuyu  (19.04.21 23:50:21) 
brütünden kesilip eline gelir vergisiz şekilde geçiyor dimi? muafız diye çalışanlarına veriyolarsa (pek görmedim ama) şirket sizden geri talep edebilir belki


  • sen nasıl bir insansın  (20.04.21 00:17:39 ~ 00:18:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.