[]

almancaya başlama

almanca öğrenmek istiyorum ama kendi kendime başlayamadım bir türlü. aylardır elimde birikti kaynaklar ve toparlayıp birine başlayamıyorum.
hem işe gidip hem de kendi kendine sıfırdan öğrenmek zor galiba.

das akademie ya da goethe online kurs sizce mantıklı mı? bu dönemde giden varsa sistemleri nasıl bilgi verirseniz çok sevinirim.

edit: kaynak önerileri için çok teşekkürler ama elimde bir sürü kaynak var. duolingo busuu kaydoldum. udemyden kurs satın aldım ve pimsleur level 1 başladım. artı z libraryden bir sürü gramer kitabı indirdim grammatik aktiv vs.

sorunum aslında a1 için online kurslar verimli midir? goethe ile das akademie biliyorum başka tavsiyelere de açığım.

teşekkürler.

 
Duolingo'dan günde max 10 dk ile başlayan, önemli olan başlamak ve ara vermeden devam etmek. Kafanızda dile ilişkin birşeyler oluşması işinizi kolaylaştırır.


  • kaset  (08.04.21 14:39:11 ~ 14:39:41) 
Ya şurada düzenli olarak bu soruları soran 3-4 kişi toplansak özel dersle şu an A2yi bitirmiştik.
benzer durumdayım, iki hafta otursam A1.1 ve A1.2yi bitireceğim. A2 itibariyle de özel ders almak veya kursa gitmek istiyorum.
B1 itibariyle de goetheye başlamak istiyorum. Goetheye daha önce başlamak istemememin sebebi süre ve online/otonom eğitimden vazgeçmemeleri.
B1den sonra kesin başlarım dememin sebebi sertifika.

*Özel ders tekliflerine açığım.
  • rewlack  (08.04.21 14:49:05) 
Tamamen kişisel tavsiyem. Bildiğiniz ne kadar A1 eğitimi varsa bitirin. Tek bir yerde A1 bitirince A1 olmuyorsunuz zaten. A1, A2 sınıflandırmasını diller için pek mantıklı bulmuyorum. Grammar olarak C1 düzeyinde olan biri kelime bilgisinde B1 olabilir. İş kelime bilgisine de bakıyor. Gözlemlerim bu şekilde. A1 zaten en temel seviye. Kurstaki eksiği kitaptan kapatırsınız, kitaptaki eksiği YouTube'dan kapatırsınız. Bu şekilde çalışmak daha verimli olur. Dünyanın en iyi Almanca kursuna da gitseniz mutlaka anlamadığınız, eksik olduğunuz kısımlar olacak. Amaç bu eksikleri gidermek.


  • dissendium  (08.04.21 15:16:22) 
benim tavsiyem şöyle olurdu:

a1 olan bir kitabı bulun. bu netzwerk olur, mittelpunkt olur fark etmez. bunu en ince detayına kadar çözün bitirin kelimelerine çalışın. bunu tek bir kitaptan dahi yapsanız a1 sınavını geçebilirsiniz.

buradan sonra halen a1'i farklı kitaplardan bitirmenize gerek yok. geçin a2'ye. zaten a2 yaparken a1'i tekrarlamış da oluyorsunuz. a2 ve a1 birbiriyle bağlantısız iki farklı seviye değil. böyle kitapları a2.1 a2.2 falan diye bitirerek gidip yanında da dış kaynaklardan takviye ederseniz bence en güzel yöntem olur.

online dil kurslarının faydasının çok düşük olduğunu okuyorum sağda solda. sizin bu yapacağınızdan çok farklı bir şey yapmayacaklar bunu bilin. tek artısı yazdığınız şeyin ve konuştuğunuz cümlenin geri dönüşünü alıyor olmanız olur.

bunun dışında duolingo falan boş uygulamalar. zaman kaybetmeyin onlarla. ille de boş zamanım var işim yok derseniz tamam da bir şey ummayın derim.
  • bohr atom modeli  (18.04.21 14:07:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.