[]

Bilgisayar mühendisliği okuyorum, matematik içeren alan önerisi?

Bilgisayar mühendisliği ikinci sınıf öğrencisiyim. Matematiği sevdiğim ve matematik içerdiğini söyledikleri için geldim ama şu an uzaktan kumanda falan programlıyoruz ve tamam Java Python ML falan öğreniyorum web şu bu tasarlıyorum ama sıkılıyorum. Matematik soruları çözerken on saat çalışır zamanın nasıl geçtiğini anlamazdım. Öyle bir şey arıyorum, bana uzmanlaşabileceğim bol matematik içeren bir alt alan falan önerebilir misiniz?




 
Fizik, matematik, astronomi gibi bölümlerden çap ya da yandal yap eğer üniversitende varsa bu bölümler


  • Gabriel  (31.03.21 15:36:17) 
Gabriel: İstediğim bir diploma daha değil, diploma umrumda değil. Bilgisayar mühendisiliğinin programlama kısmına değil matematik kısmına odaklanmak istiyorum kariyerimde. Onu nasıl yaparım?


  • stormborn  (31.03.21 15:37:55) 
(bkz: automata theory)
(bkz: lambda calculus)
(bkz: computer graphics)

Bunlar 1-2 yıl idare eder sanırım.

Ayrıca:
bartoszmilewski.com

Sarar mı bilmem ama neyin ne olduğu hakkında fikir edinmek için güzel:
plato.stanford.edu
en.wikipedia.org
  • plutongezegendegilmi  (31.03.21 15:38:31) 
plutongezegendegilmi: Bunlar harika, teşekkür ederim. Kolları sıvayıp girişeceğim yalnız bir sorum olacak, nasıl bir kariyer yolu izleyip planlamasını yapmalıyım ki işim tamamen matematikle olsun? Yazılımcı olmak istemiyorum. Gördüğüm tek seçenek akademik kariyer yapıp merak ettiğim konular üzerine yayınlar yapmak şu an...


  • stormborn  (31.03.21 15:45:18) 
"Sadece matematik" için akademi ne yazık ki. Ki orada da istediğiniz konuda çalışabileceğinizin garantisi yok. Bi de akademi sıkıcıdır (matematik var diye demiyorum), bürokrasisi ayrı hocalarla uğraşma ayrı, parasızlık ayrı bi durum.

Hem az kod yazıp çok matematikle uğraşabileceğiniz, hem de piyasada çalışabileceğiniz alanlar da var. Data scientist'ler (illa ML olmak zorunda değil) böyle işler yapıyorlar, benim denk geldiklerimin çoğunun doktorası falan da var. Biyoenformatik de benzer bir alan, TR'de iş yok ama bu biontech aşısı vs. sonrası epey ilerler herhalde.

Bir de algoritma yarışmaları / hackathonlar oluyor, yerinizde olsam onlara katılmaya çalışırdım öğrenciyken. Pratik yapmak için süper ortamlar.
  • plutongezegendegilmi  (31.03.21 16:00:23 ~ 18:07:18) 
pluton'a ek olarak, kendi gecmisimi de goz onunde tutarak cryptography ve computer vision(image processing, media processing vs) diyorum.


  • tannen  (31.03.21 16:15:55) 
umarım yanıltmam, pek bilgili olduğumu söyleyemem ama, computer science diye fen fakültelerinde fizik, matematik gibi bir bölüm var. hangi üniversitelerde mevcut bilmiyorum, bir dokuz eylülde görmüştüm.


  • tey tey  (31.03.21 17:15:14) 
Salt matematik istiyorsam kriptoloji, reelde is yapma potansiyeli olarak veri analitigi benim ilgimi cekerdi sizin yerinizde olsam


  • pofudukayi  (31.03.21 23:22:46) 
istatistik önemli, bununla beraber, fizik (baya bildiğin fizik, oyunlarda çok kullanılır), kriptoloji de iyidir. bunlar dışında hackerrank, codeleet'deki soruları da çözmeyi deneyebilirsin. bunların içerisinde direk matematik ile ilgili olmayan sorularda var ancak matematik ile ilgilide sorular var.

birde matematik sorularının (olimpiyat soruları gibi) yazılım ile çözmeyi deneyebilirsin.
  • selam  (31.03.21 23:58:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.