[]

Hangi coin'den/token'den ne kadar kar/zarar ettiğimizin tespiti..

konu başlığı: hangi coin'den ne kadar kar/zarar ettiğimizi takip etmek neden bu kadar zor?

(aslında bunu ekşi'deki bitcoin başlığına entry olarak yazmıştım ama günler geçmesine rağmen 1 tane bile cevap alamadım. o yüzden son çare buraya da sormak oldu)

şimdi ben binance'ın cep telefonu uygulaması üzerinden dillendireceğim meramımı.

bildiğiniz gibi binance'ta cüzdan diye bir sekme var. o sekmenin en tepesinde;

-tüm coin'lerimizin toplam tl karşılığını, (veya birimi ne seçtiysek. misal usd)
-tüm coin'lerimizin tutar toplamının btc karşılığını

görebiliyoruz. buraya kadar tamam. zaten olması gereken, işlevsel bir göstergedir bu.

onun hemen altında ise;

-sahip olduğumuz coin'lerin listesini,
-o coin'den kaç tanesine sahip olduğumuzu,
-o coin'in o anki toplam tutarının kaç tl yaptığını (veya birimi ne seçtiysek. misal usd)

görebiliyoruz. buraya kadar yine tamam. olması gereken, işlevsel bir göstergedir bu da.

şimdi "ıh ıh tamam değil" dediğim, hatta "lanet olsun böyle saçma şey mi olur" dediğim kısma geliyoruz. ki bu da zaten işbu entry'nin yazılmasına neden olmuştur;

abicim/ablacım, ben neden aynı ekranda, pratik bir şekilde "hangi coin'den o anki kar/kazanç durumumu" göremiyorum? şaka mı bu? bir kullanıcı için neredeyse en önemli şey bu değil de nedir?

şöyle düşünün;

yarın bir gün belki yüzlerce farklı coin'imiz olacak. ve bu ortamda anlık bir sürü olay yaşanabiliyor. bir anda ani yükselişler, ani düşüşler, neler neler. hal böyle olunca o anda insan için "zaman" en değerli şey oluyor. kişi pratik bir şekilde, hangi coin'den ne kadar karda, ne kadar zararda görmek ister. onu görebilmesi gerekir ki kararlarını verebilsin. 50 tane coin sahibisiniz diyelim. 50'sine de tek tek girip, şundan zarar etmişim, bundan kar etmişim bla bla diye bakacak mı yani? baksa ne olacak, bir yere not mu alacak? 5 tanesine baksa ilk baktığını yine unutur. haliyle kendi planlamasını yaparken zorlanır.

bu kadar basit bir şeyin eksikliğini kimse duymuyor mu? onu da geçtim kimse de "böyle bir eksiklik yaşanabilir" diyerek bu hizmeti tasarlamıyor mu?

koskoca binance'ın uygulamasında ben bu eksikliği gideremiyorum arkadaş. bir excel yapayım dedim, o da sıktı. sonuçta ona da her gün oturup "coin'in o anki fiyatını" elle girmek gerekecek ki formül işlesin.

uygulamasını da geçtim (ki mobilken de lazım coin takibi) bu iş için güzel bir site, bilgisayar programı varsa, hatta paralı bile olsa çıkarıp vereceğim, andım olsun. yoksa da parasını verip ben tasarlatacağım diyeceğim ama benim o kadar param yok. coin borsasından kazanırsam ilerde yaptırabilirim. ama biliyorsunuz ki "bizim aklımıza gelen bir şey zaten çoktan yapılmıştır" yasası gereği, bunun da yapılmış olması gerekirdi ama bulamadım. bu da beni paradokslara itekledi.

cevaplarınız için şimdiden destek noktanızı öper, direnç noktanıza göz kırparım^^

 
delta.app

alış yaptığın zaman buraya gir (mobil app), kaçtan aldın, kaç adet aldın. Sonra günlük haftalık aylık ne kadar eksi veya artıdasın, ilk verdiğinin karşılığı kaç dolardı şimdi kaç vs. detayları görebilirsin.

kazanç durumu biraz garip bişey bu arada. Coin/BTC değeri düşerken coin/usd değeri artıyor olabilir. Dolar kazandın diye karda mı sayacaksın kendini yoksa satoshi kaybettin diye zararda mı?(kardan zarar) Aslında çoğu kişi btc-eth vb. kripto/kripto oranına bakar. Bu yüzden cüzdan kısmında hepsinin toplam btc karşılıkları var, dolar yok galiba evet.
  • nhk ni youkosu  (28.03.21 16:28:55 ~ 16:29:14) 
destan yazmissin okumadim da bunun icin delta +1


  • hjarteblod  (28.03.21 16:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.