[]

Hamile kedilere ne verilir?

Sokakta bi kedi var. Sanirim biri disari atmis. Ne zaman kapiyi acsam kacip kacip benim eve giriyordu. Bu gece cop atmaya cikarken gordum bizimki disarda, yine benim eve kacti. Hamile kalmis, karni bayagi belirginlesmis. 2 haftadir gormemistim sadece ne ara boyle belirginlesti bilemedim. Neyse konu bu degil tabii.

Evde dolapta biriktirdigim tavuk kemikleri vardi, onlari kosup verdim. Normalde hap hup bitiriyordu 2dk icinde simdi kokladi kokladi yemedi. Biraz sevince kirt kirt basladi biraz yedi birakti. Ne verilir ki simdi buna? Ozel mamalar alabilecek bir butcem yok ama elimden geldigince besleyeyim bu haydutu :) Ne verebilirim? Protein bakimindan yuksek yiyecekler denmis ama internette.

Bi de maalesef sokak kopeklerinin asiri fazla oldugu bi semtte oturuyorum. Eve alsam bu haydutu studioda oturuyorum ama balkonum var. Balkonda kose yapsam orda takilsa, zaten 1. kattayim isterse atlayip gezebilir ama karni burnunda oldugundan geri atlayabilir mi bilemedim.

Konuyu da amma uzattim ama gece gece acidim bisi yapmak istiyorum, hamileligi bari huzurlu gecsin.

 
tavuk kemiği vermeyin. ölümcül olabilir.

imkan yoksa bizim sokak kedileri için tercih ettiğimiz mamalardan kiloluk olarak alabilirsiniz. enjoy, reflex, econature (biraz daha pahalı sanırım bu) ilk ikisini kilosunu 15-20 liraya bulabilirsiniz belki. açık mama satan yerlere bakmanız lazım.

onun dışında arada ciğer haşlayaıp verebilirsiniz. hamile kedi için yaş mama tercih edilebilir mi bilemiyorum ama eğer edilir ise proline 400 gr'lık mamaları 7 liraya kadar bulunabiliyor.

ankara'daysanız uygun petgross öneririm.

balkona yer yapma fikri çok iyi olur. kutu ve battaniye temin ederseniz içinde doğurur diye düşünüyorum. atlama mesafesine göre dışarıya basamak gibi bi şey yapılabilir.

1 kilo mama 15-20 gün yeter diye düşünüyorum.
  • elorelia  (18.03.21 07:57:22 ~ 07:58:55) 
yavru kedi maması verin. içeriği daha zengin diğer mamalara göre. petshop'tan açık alabilirsiniz uygun fiyata ama çok da leş bir mama olmasın. pethop'ta 25-30 lira aralığında orta kalite mamalar var. (mesela felicia)


  • delidir yakalayin  (18.03.21 08:57:00) 
tavuk kemiği kırılma biçiminden ötürü kedi ve köpekler için ölümcüldür, mide ve bağırsakları delebilir.


  • bir garip melek  (18.03.21 10:29:25) 
Hamile olduğu için fazla yiyemiyor. Az az, sık sık yemesi lazım


  • sumuklurakun  (18.03.21 12:23:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.