[]

yabancı uyruklu birisiyle evlendikten sonra eşinizin vizesını alır mıydınız?

Selamlar, biraz uzun , bir o kadar da saçma ve forum tandanslı olsa da fena halde kafamı kurcalayan bir sorudur; kusuruma bakmayın.

Nilindiği üzere, yurt dışında yaşamak için türlü türlü taklalar atan, yabancı asıllı kadınlarla evlenen nice insanımız var. Bu durum göz önünde bulundurulunca, yabancı asıllı birisiyle yapacağınız evlilik, sonrasında vize almak için doğacak fırsatı nasıl değerlendirirdiniz?

*"Ben zaten, yetkin birisiyim, beni tatmin edecek bir yerde kolaylıkla iş bulup çalışma vizesi alabilirim , karı/koca parası yiyen tiplerden birisi olmadığım için de böyle bir vize yi kabul etmem" mi?
**yoksa, "yahu zaten karı/koca benim eşim, tabii ki oranın vizesini alırım" mı?
***"ya sigigit, ne salak bir soru bu" da diyebilirsiniz tabii ki? bu durumda bu duyuru silerim, bittabi.

Her ne kadar absürt bir soru olsa da, diğer kişilerin yorumlarını çok pis/fena/feci/aduket merak etmekteyim. Forum tandanslı bir başlık olduğu için ekşi duyuru kurallarına uyarak cevap vermeye çalışırsak hepimiz eminim sonsuza dek mutlu olacağızdır. İlginize teşekkürler.

not: ufukta böyle bir evlilik yok, sadece merak.

 
Burada işim güzelse, keyfim yerindeyse uğraşmam bile. Ama baktım durum kötü yapacak bir şey yok, oturma ve çalışma izni için neler gerekiyorsa yaparım.


  • kimlanbu  (19.10.07 16:54:20) 
**


  • eleventh american esme has met  (19.10.07 17:12:49) 
bi kere öğle karının/kocanın memleketine gitmek öğle kolay değül mesala avrupa ülkelerine evlendim yarın gidiyim olayı yok yine mesala alman helga/hans ile evlenırsen almanca bilmen lazım oturum izni için diğer avrupa ülkeride bu kadar zor olmasa zorluğu var sadece keyfine kalmış olay değül ama git ya ne bilim elinde olursa


  • imparatorolmayikolaymisandin  (19.10.07 17:13:34) 
*


  • silmaril  (19.10.07 17:56:55) 
"vize" alıp almamak gibi bir seçeneğin olmaz ki.

eğer evlenmişsen ve o ülkede yaşayacaksan, zaten öncelikle oturma izni temin etmen gerekir, ki, sen ahmet-mehmet olarak başvurduğunda, adam vermez o izni. Türkiye de vermiyor yabancıya. Eğer yabancıyı istihdam eden/edecek firma, "illa bir bilmenereli lazım bu işe ve bu adam lazım, başkası olmaz, çünkü şu şu özellikleri var" diye beyan verebiliyorsa ve/veya Türk vatandaşı ile evli ise, Türkiye'de oturma ve çalışma izni alabilir. Yani oturma izninin ön şartı ya evlilik ya çalışma. "Almıyorum kardeşim, ben karı/koca vizesi yemem" de yok - yoksa nasıl oturacaksın ve çalışacaksın o ülkede?

Evliyken oturma iznini alınca, o, çalışma iznini beraberinde getiriyor. Ama çalışma izni, oturma iznini beraberinde getirmiyor, yani işin bitince ülkede, hadi güle güle diyorlar. Türkiye'de de aynı şekilde.

Öte yandan, diyelim evlendin ama kendi ülkende oturacaksın aslanlar gibi - o zaman da bir şekilde, her ikinizin de diğer ülkenin vatandaşlığına başvurmanın (çifte vatandaşlık) pratik açıdan faydası var - yoksa tatilde havalimanında vs. de farklı farklı kuyruklarda, biriniz lordken, diğerinin madara olması durumu var. Ama her ülkenin prosedürü ayrı. Mesela, bildiğim kadarı ile, çoğu ülke, vatandaşlık için, orada birkaç sene ikamet ön koşulu istiyor, kaç vatandaşı ile evlenirsen, kaç tane "ora vatandaşı" çocuk yaparsan yap..


Yalnız, (bu kısmı şahsi görüştür), taş yerinde ağır..gerçekten. Ne olduğun, kendi ülkende belli. Ne yaparsan yap, özellikle Avrupa'da--"Arap"sın. Ben gönüllü döndüm, gönülü feragat ettim -- ve pişman değilim. Dönen birçok kişiden de benzer fikirler alacağın kanaatindeyim.


Kolay gelsin.
  • cedilla  (19.10.07 19:52:11) 
dönmeyen birçok kişiden de aksi yönünde fikir alacağına ben eminim :)


  • dumur  (20.10.07 01:15:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.