[]

Bedelli Askerlik

Merhaba, korona döneminde bedelli askerlik yapanlar oldu mu acaba?
Birkaç sorum var da.
1) İlk gittiğimizde 14 gün karantina tarzında şeyler gördüm internette, çok da kafama yatmadı tam nasıl olacağı, nedir acaba bu uygulama?
2) Tam olarak çıkış günü belli değil diyorlar (cuma, cumartesi vs.). Malum internete erişim de olmayacak yanımızda, Manisa'dan İstanbul'a dönmem gerekiyor bitişinde. Bununla ilgili otobüs vs. önceden ayarlamak mümkün olmuyor mu bu durumda?
3) İçeriye pastil, multivitamin gibi şeyler sokmak yasak mı acaba? Hem pandemi dönemi olduğu için kullanmak faydalı olur diye düşünüyorum.
4) Askerlik dönemi sonrası da bir karantinadan bahsediliyor. Tam olarak kaç gün bu acaba? Ve o süre içerisinde de şehir değiştirmek mümkün olmaz mı?

 
temmuzda yaptım, keşanda.

1) hayır, bizde karantina olmadı
2) belli olmuyor. biz pazartesi tören yaptık çıktık edit: tam 27. gün çıkmıştık biz.
3) girişte topluyorlar, daha sonra nezaretçi eşliğinde alabiliyorsunuz ama bazı kışlalarda vitaminleri sokmuş arkadaşlar içeri
4) sonrasında da karantinada kalmadık
  • oekuklu  (27.02.21 18:56:33 ~ 18:58:08) 
nerede yaptığınıza göre cevaplar değişir.

1) Ben mart ayında yaptım geçen sene, askerliğimin 2. günü pandemi tr'de başladı fikrim yok.
2) Cuma günü yemin ettik, pazar çıktık.
3) biz yanımızda her türlü ilacı sokmuştuk, başka yerde sokamayanlar da olmuş.
4) 14 gün ev karantinası idi biz çıktığımızda. Ama değişmiş olabilir.
  • hayaletimsi  (27.02.21 18:59:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.