[]

Bir saatin gerçek olduğunu anlamak için

Ne yapmak gerekir?

İnternetten sipariş verdim ama sonra satıcıyı incelediğimde bi güvenemedim açıkçası. Emin olamadım. Saat bugün yarın elime ulaşacak. Yardımcı olursanız sevinirim.


 
Öyle bir imkanım yok. Yani tanıdığım saatçi yok :) Teşekkürler yine de

Hani daha çok şurasında şöyle bir işaret olur ya da ne bilim seri numarasını al şurada kontrol et gibi bir öneri daha çok işime yarar.

Ama saatçilere sorma fikri de iş görür bir miktar. Fırsat olursa onu da yaparım.
  • not sure if serious  (18.02.21 09:24:46) 
Şurasında burasında olacak işaretlerin de biz fanilerin anlayamacağı şekilde aynısını yapıyorlar zaten yalnız işin ehli olan birisi o işaretin %1 oranında daha açık renkli olması gerektiğinden olayı çakıyor.


  • Kahir ekseriyet  (18.02.21 09:30:03) 
"saatin altına bakacaksın, eğer altında yıldız işareti varsa gerçektir" herkes böyle şeyler zırvalıyor.

ya arkadaş adamlar zaten en ince detaya kadar düşünerek saat yapmışlar, saatin altında o şekil bir işaret olacağını senden benden daha iyi biliyor. aynı şekilde internetten kontrol ettiğinde "gerçek" çıkacak bir seri numarası da bulmuşlardır herhalde.
  • co2s2  (18.02.21 10:01:08) 
sahte saat yapmanın birden fazla yolu var. en tehlikelisi yarı orijinal, yarı sahte parça kullanılarak yapılanları. eski bir datejust'ın mekanizmasını söküp, daha üst segment bir rolex'in kasasına koyup orijinal diye satabilirler. o yüzden üreticiler birçok parçada, herkesin bilemeyeceği ufak tefek ayrıntılar ekler. bunları farketmek için yıllarca bunlarla uğraşmış profesyonel gözler lazım.


  • sinek kral  (18.02.21 14:36:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.