[]

MLA Format

ödev hazırlıyoruz. mla format istenmiş özellikle.

şimdi wordde yazmanın ustasıyım tez de yaptım daha önce ama ödevi hazırlarken standart bir mla nasıl olur? yoksa benim tez yaparken yaptığım o times new roman, boyut 12, double space, sağ sol boşlukların adı mı MLA? tez yazım şeysi dedik geçtik biz ona da o zamanlar.

ya da ben yazsam yazsam kafama göre sonra "tez yazılır" diyen ünv. etrafındaki abilere versem "mla yapalım bu ödevi hocam" desem sıradan bir durum mu bu onlar için?

edit: evet benim yıllarca kullanıp adının MLA olduğunu bilmediğim şeymiş. gerçi çok daha detaylısı. zamanım da yok başkasına yazdırıcam umarım biliyordur 'tez yazılır'cılar.. mersi :)

APA denmiş bir de o daha mı şey acaba?

 
Çeşitli kaynaklar var mla style üzerine, şöyle bir baktım da:
owl.english.purdue.edu
en.wikipedia.org
bir de elkitabı var bunun ama para verip alınır mı, bilemedim.
  • talemon  (21.05.10 14:59:04) 
medreciğim
gugılda mla format diye aratıp resimlere bir bakabilir misin?
fikir edineceğini sanıyorum
sonuçta işte bu da bir tez yazım tekniği
ben bulduğum diğer kaynakları cevabıma ekliycem
heh bak bişi buldum
www.calstatela.edu

evet o boşluktur vs dir tamamen format ile ilgili bişi içerikle alakası yok. ve evet bilen biri senin yazdığın tezi o formatta yeniden düzenleyebilir.
  • kediebesi  (21.05.10 15:01:14 ~ 15:03:53) 
  • bryan fury  (21.05.10 15:02:13) 
MLA format dediğimiz daha çok batı dilleri/edb. bölümlerinde kullanılan, belirli sürelerde guideline'ları güncellenen bir format.. Tez yazıcılar buna uygun yaparız deseler de dikkat etmezler, final halinde birebir guideline'lara uygunluğunu kontrol etmelisin, bu konuya dikkat eden hoca varsa direk sorun olur, bizde çok problemdi. Bir sürü kriteri var ama en sık kullanılan ve bilinenleri şunlar:

-Dört kenar 2.5cm margin olacak.
-Double-space, times new roman, 12pt.
-Kitap, eser vb gibi özel isimler italik olacak, bunun dışında herbir eserin türüne ayrı bir formatlandırılma şekli olabiliyor.
-Başlıklar MLA formatına göre atılacak, ALL CAPS kullanılmayacak örnek: "New Approaches to Fashion"
-Paragraf başları 1 tab içeriden başlayacak.
-En sonda Works Cited sayfası olacak, içeride alıntılananların hepsi burada MLA formatında attribute alacak, bu kuralda yine her eserin türüne göre biçimlendirme yapmak gerekiyor.
-Alıntılar MLA alıntılama kurallarına uygun yapılacak. Bunun için google'dan "MLA Citation Guidelines" diye arat, çeşitli yöntemler var.. Alıntı yapılan yazar, eser, sayfa no, bunların hepsinin biçimlendirilme kuralları var, iki örnek:

Qwertyu XYZ eserinde ben hayvanım demişti (8).
XYZ eserinin "Ben hayvanım" ibaresi çok popülerdir (Qwertyu 8).

Bunlar ilk aklıma gelenler..Kolay gelsin..
  • qwertyuo  (21.05.10 15:40:26) 
mla'de alıntılar ve kaynakça kısmı uğraştırır biraz. gerisi word bilen herkesin bir kitapçıktan bakarak yapabileceği basit ayarlardır. bilen birisi için zor değil, bir çırpıda yapar. etrafında bilen birileri varsa hiç uğraşma bence ver o yapsın.


  • sir gawain  (21.05.10 15:44:08 ~ 15:44:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.