[]

kaza & tutanak & kaskoyu bozmamak hk.

akadaşlar merhaba,

bir taksi arabama çok ufak dokundurmuş, benim araba park halindeyken. adam düzgün çıktı gerçi, resimleri çekmiş, bana da haber ulaştırdı. gelene kadar da bekledi.

arabada hasar neredeyse yok gibi şans eseri ufak bir çizik vs var. taksici bana arabayı yaptırmaya karar verirsen benim trafik sigortasını bozmayalım, cepten vereyim dedi.


şimdi resimler vs var ama bu ben karşılayım işi sakat değil mi ? ben dışarda yaptırdım sonra adam ödemiyorum dedi mesela. ne oluyor bu durumda, kazıklanmış mı oluyorum yoksa resimler olduğu için yaptırım gücüm var mı ?

siz nasıl hallediyorsunuz bu durumda ?

bir de sizi bulmuşken sorayım. ben tutanak tutmadım çünkü hem benim arabanın park halinde olduğu belli resimlerden hem çok ufak bir çizik var. ama böyle gerçek bir kazada harala gürele tutanak tutmazsa diğer taraf ya da suçu inkar ederse nasıl işliyor süreç ?

şimdiden teşekkürler.

 
birkaç ay önce birisi aynama çarptı. yan ayna çatladı. fotoğraf çektik falan, ikimizin de yetişmesi gereken yer vardı sonra tutanağı tutarız dedik. genç bir çocuktu.

akşama doğru konuştuk, babasının numarasını verdi direkt. babası da sigortacıymış. sen git markanın kendi servisinden fiyat al dedi. gittim 2000 tl dediler 1 aynaya. adama söyledim, nakit olarak 2000 tl'yi verdi. yedim parayı. haha. 250 tl'ye bir ara çıkma ayna çerçevesi bulup taktıracağım.

senin soruna gelecek olursak, taksicinin muhtemelen tanıdık ustası var, oraya gidelim yaptıralım diyecek.
  • reanarchy  (16.02.21 09:19:47) 
*çok ufak bir şey yaptırmasam da olur diyorsan sal taksiciyi gitsin
*ufak da olsa böyle durmasın diyorsan ara taksiciyi abi yaptıralım de
*ben yaptırayım kaskomdan mini onarıma girer zaten hasarsızlık bozulmaz diyorsan sal taksiciyi git yaptır
*ben bu işi resmi yoldan halledicem taksici gelsin sigortasından benim aracı onarsın diyorsan ara taksiciyi söyle

taksi plakaların sigortaları pahalı olduğu için hasar olursa daha da pahalı çıkacak o yuzden sigortasına işlensin istemiyor. bir de tramer kaydı açılınca satarken taksici hasarlı araç gibi satacağından bedel kaybı yaşasın istemiyor. (senin aracında da tramer oluşacak sigortası çalışırsa)
benim önerim kaskonda mini onarım varsa git yaptır konu kapansın,
illa taksiciyle işi çözeyim kaskoyu devreye sokmayayım dersen git fiyat al onarım için taksiciye söyle abi ben şu fiyatları aldım onarımı yaptırıcam nasıl yapalım diye. o da ya parayı elden verecek sana ya da gel bi de şuraya gösterelim dicek. git bir de onun ustasına göster işçilik vs aynı ise yaptır geç.
adam kaçacak olsa en baştan kaçardı haberin olmazdı hiç bişeyden. ama yine de önce mini onarımı dene derim. hem yetkili işlem hem de ücretsiz işlem yaptırırsın ayrıca kaskon da bozulmadan yoluna devam edersin bir de hayır duası alırsın.
  • erty_ksk  (16.02.21 09:42:31 ~ 09:43:33) 
Ufak bir şey ise yaptırma hocam. Neden dersen yapan usta mahir değilse ufacık şey büyüyecek, güzel olmayacak. Mahir olan usta da ufacık şey için çok para isteyecek. Bir de ufak şeyler maalesef kaçınılmaz, bunu yaptırsan yarın başkası olacak derken uzayıp gidiyor.

İlla da yaptıracam dersen, çevrenden/buradan tavsiye al. git bir konuş. Bir çoğu arabanı bırakmanı falan isteyecek, buna hazır ol. fiyat alıp taksiciye bildir ve devamında zaten orta yol bulunur.
  • giovanne  (16.02.21 10:19:17) 
ufak bir çizik varsa boşver gitsin. ustalarla uğraştığına ya da aracına tramer kaydı yazdırmana değmez


  • roket adam  (16.02.21 12:46:30) 
Sigortadan yaptırılırsa tramere düşer. Tutar ufak dahi olsa satarken mide bulandırabiliyor.


  • msb  (16.02.21 14:46:30) 
nazar boncuğu olarak kalsın derim ben. taksiciyi de sal, efendi insanmış.


  • la traviata  (16.02.21 16:01:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.