[]

Din hakkında konuşmak başıma iş açar mı?

İnternet siteme ya da Youtube'uma din(ler) hakkında felsefi düzlemde konuşmayı istiyorum. İşte, dinler gerçek değilse kim ne kazanır, ne kaybeder gibi şeyler. Hakaret, aşağılama vs. olmadan. Ne diyorsunuz?




 
Türkiye'de ip üstünde yürümeye benziyor bence. Yok mu bu tarzda içerik üreten oluşumlar? Var. Ancak söylediğin herhangi bir şey ters anlaşılır ise internet lincine dönüşebilir. Zaten her şey yanlış anlaşılıyor bu ülkede.


  • himmet dayi  (10.02.21 18:12:26) 
birileri kafayı takarsa uğraşırsın. normalde soyut kavramlar olduğu için birinin inancına direkt olarak saldırmadığın sürece allah yoktur falan demenin bir yasal yaptırımı olamaz.


  • bohr atom modeli  (10.02.21 18:15:54) 
Yunanistan'a seni kaçıracak botun parasını hazırda tutabiliyorsan niye olmasın.


  • plutongezegendegilmi  (10.02.21 18:27:36) 
dedigin gibi hakaret, hedef gosterme, pesin yargı vs olmazsa hicbir sey olmaz. tamam, türkiye henüz bazı konularda kelepcelerinden kurtulamadı ama bu da türkiye'de felsefe, din vs konusamayacagımız anlamına gelmiyor. ki bir sürü inanan ya da inanmayan araştırmacılar, felsefeciler, onlar bunlar var ve bu insanlar da düsüncelerini sagda solda paylasıyorlar. mesela söyledigin gibi youtube. gercekten ayakları yere basan, saglam bir seyler yapacaksanız o korktugunuz kesimden (tabii belli bi kısmından) destek bile alabilirsiniz. seviyeli bi tartısma ortamı bile yaratabilirsiniz. kendimce bu sekilde dusunuyorum.

p.s.: pollyanna degilim.
  • isveperver  (10.02.21 19:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.