[]

h&m'i rakiplerinden ayıran

nedir? bir ödev için soruyorum.
rakip:Gap olabilir, sadece tr bazında değil soru

www.strawpoll.me

 
Kalite olarak gap nere h&mn nere bence bir değiller, tarz olarak da bir değiller

H&m in farkı hızlı modayı ucuz üretimle sunabilmesiydi, uygun fiyata modaya uygun pahalı markaların tasarımlarına benzer giysiler üretmesiydi, bunu en önce yapan firmalardan biri o yüzden insanların kafasında yer etti, şimdi çoğu marka bunu yapıyor zaten

Lcw nin bile tasarımları şu an oldukça güzel fakat kalitesi de bir o kadar düştü
  • freebird5406_2  (10.02.21 17:56:03 ~ 17:56:58) 
zara, mango vs.'ye göre ucuzluğu ve daha casual ürünler satması.


  • sir gawain  (10.02.21 17:56:49 ~ 17:57:20) 
pull and bear gibi farklı tasarımları ucuza veriyordu sonra marka bilinmeye başlanınca saldı tabi

o değil de pull and bear neydi ya eski fotolarıma bakıyorum nerede öyle tshirtler
  • duyurukullanıcısı  (10.02.21 18:02:54) 
Geri dönüşüme önem vermesi, müşterilerini buna teşvik etmesi. Evde bir torba kıyafetinizi, mağazaya götürdüğünüzde bu kıyafetleri geri dönüşüm için sizden alıp, size indirim kuponu veriyorlar.

www2.hm.com

Buna ek olarak hem Türkiye'de hem birçok ülkede plastik atıklar iplik haline getirilip, giyim markalarına satılıyor. Hm'de bu tip iplikleri satın alıp, kullanan bir marka.

youtu.be

www2.hm.com
  • GoodMorningTeacher  (10.02.21 18:03:27) 
rakiplerine göre biraz daha ucuz ve genele hitap eden bir tarzı var, çoğu kişinin giyebileceği şeyler yani.


  • candide  (10.02.21 18:07:30) 
H&M Türkiye'ye gelmeden önce How I Met Your Mother'ın bir bölümünde denk gelmiştim. Barney Stinson bir kadına şalının ne kadar güzel olduğunu söylüyordu. Kadın da gülümseyerek H&M diyordu sadece. Bu sahne nedeniyle çok klas bir marka sanardım hep. ABD'deki H&M mağazasına girince aslında Türkiye'nin DeFacot'su gibi olduğunu anladım.

Gap H&M'in rakibi değil tabii ama rakiplerinden ayıran Türkiye'de LCW, DeFacto gibi markalardaki gibi ucuza satılması olabilir.
  • himmet dayi  (10.02.21 19:44:33) 
kaliteli home bölümü olması olabilir.
premium quality diye bi kategorisi olması olabilir. samimi buluyorum ben o kategoriyi, öbür kıyafetler plastik ama bak bunlar yün, keten vs. demek gibi geliyor.

  • turk kizi  (10.02.21 20:24:15) 
h&m'e girdiğinde yüzüne vuruveren kesif bir ucuz plastik kokusu var. gap ile karşılaştırılamaz.


  • naksidil  (10.02.21 21:20:41) 
H&M bu saydıklarının yanında çok daha ucuz ve daha düşük kaliteli ürün satan bir mağaza.
Uzun süre Türkiye'de yoktu ve Avrupa'ya giden insanlar bavullarını doldurup geliyorlardı.

Avrupa için gerçekten ucuz, alıp bir iki kere giyip atmaya değecek kadar hesaplı. O yüzden de popüler özellikle gençler arasında.

Rakiplerinden ayıran, hesaplı olması, bir de çoğunlukla çok iddialı olmaması diyebilirim.
  • burfak  (11.02.21 14:55:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.