[]

Oyunların dil dosyalarını Türkçeleştirme nasıl oluyor?

Arkadaşlar selamlar. Malumunuz oyunlarda Türkçe epey az ben de elimden geldiğince bazı oyunları Türkçe yapmak istiyorum. Sadece yeni oyunlar değil kült olmuş nintendo (nes/snes) ,sega ve konsol - pc oyunlarını Türkçe yapıp bir veritabanı oluşturmak istiyorum. Kendi başıma yapacağım için son nesil devasa satırları olan oyunlarda zorlanırım ama eski oyunları yapabilecek düzeydeyim. Bunun için bana yol gösterirseniz pek bi sevinirim :)

Saygılar şimdiden teşekkürler


 
Oyun dosyalarının arasında bir tane dosya olur, onun içinde bulunur metin içerikleri. Ama o dosyaya bazı oyun yapımcıları özellikle erişilmesini istemez, o yüzden şifrelerler. O şifreleri de çözmek için özel yöntemler var, ileri seviye yazılım bilmek gerekiyor.

Hangi dosyaya erişmen gerekeceğini bilmek de oyununa (yazılıma) göre değişir, dosyayı kaynak kodlarda nerede gösterdiyse o dosyadır.

Ayrıca oyunlar eski bile olsa oyunun kaynak kodlarını değiştirmek ve paylaşmak suçtur, telif davası açabilirler.
  • ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates  (07.02.21 18:18:14) 
Papers, Please için Türkçeleştirme yaparken Luke Pope hem ilgili dosyaları, hem de kullanmamız için editör yazıp vermişti. O editör üzerinden yapıyorduk değişikliklerimizi.


  • heritage  (07.02.21 20:38:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.