[]

Combo için tek kelimelik Türkçe isim önerisi

Merhaba,

Bir şeylerin peş peşe yapılması anlamına gelen "combo" için ne önerirsiniz? Mesela, peş peşe 3 maçı da alan bir takım için üçlü kombo yaptı derler bazıları ama "kombo" ifadesi tdk'da geçmiyor. "Seri", "kombinasyon", "karışım" dışında sizin farklı bir öneriniz var mı dostlar?

Selam ve dua ile.

 
Pek karşılamasa da zincirleme olabilir.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (01.02.21 23:09:38) 
silsile


  • ShadowOfMoon  (01.02.21 23:10:57) 
Üçleme, üçlem, üçlü seri, üçlü dizi


  • microfiction  (01.02.21 23:49:37) 
sen combo'yu değil, consecutive'i tanımlamışsın.

bunun işin -peşisıra ya da -ardışık kullanılabilir.
  • sinek kral  (02.02.21 02:08:51 ~ 02:09:52) 
sinek kral arti 1.

turkcesi de arka arkaya, art arda, ust uste :D
  • baldur2  (02.02.21 05:07:20) 
öncelikle combo kelimesinin informal bir kelime olduğunu belirterek sözlerime başlayayım.

sen combo'nun anlamını yanlış biliyorsun. combo, combination'ın kısa ve informal hali. mesela "bugün akşam yemeğinde salata ve makarna kombosu vardı."
  • alperz  (02.02.21 06:51:23) 
@sinek kral, @baldur2 ve @alperz, teşekkürler panpalar. doğru evet combo aslında combination'dan geliyor. ve bu haliyle informal da olsa bir yer edinmiş durumda günlük kullanımda (İngilizcede). Özellikle bilgisayar oyunlarında çokca görülür malum. bu arada, sizin söylediğiniz Türkçe karşılıklar "sıfat" karşılıkları. Oysa soru başlığına bakarsanız ben "isim" olarak ne olabilir diye sormuştum. Oyunlardaki kullanımı da isim şeklindedir. Örnek, "chain combo, hyper combo, vs."

teşekkürler.
  • alessandro del pieroglu  (07.02.21 00:44:26) 
ne desen sakil duracak. kombo de geç.


  • alperz  (07.02.21 08:04:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.