[]

Meta-analiz şeklinde YL tezi yazılır mı?

Merhaba, İngiliz dili eğitimi alanında yüksek lisans öğrencisiyim ve tez sürecine giriyorum fakat birkaç yıldır yaptığım okumalara göre genelde şu şekilde tezler yazılmış:

- Algı, anksiyete veya tutum hakkında ölçek bul,
- Öğrencilere bir süre bir uygulama yaptır (opsiyonel)
- Katılımcılara anket ver ve sonuçlarını analiz et,
- Yorum yap.

Her çalışma birbirinin tekrarı gibi, yüzlerce sayfa tezleri okuduktan sonra "ee?" diyorum çoğu zaman.

Danışmanımla haftaya konuşacağız. Fikir toplama aşamasındayım.
[Dijitalleşme, yapay zeka, sosyal medya, teknoloji, eleştirel pedagoji, öğrenmenin geleceği ve öğrenme teorileri] + dil öğretimi & edinimi üzerine bir tez yazma niyetim var fakat özellikle metodolojik bakımdan soruyorum.

Kendi bulduğum katılımcılara anket verip bunu analiz etmek yerine literatürde yapılmış araştırmalar veya başka yerden toplayacağım veriler ışığında bir tez yazabilir miyim?

Çok teşekkürler.

 
Yazılabilir. Dünyada artık kolay yoldan ve sonuç odaklı çalışmalar olduğundan o söylediğin çalışmalara denk geliyorsun. Bu ayrım teorik çalışma ile case-study farkı. Teorik çalışma yapabilirsin. Çok da faydalı olur. Ama danışman hocanın buna uygun biri olması lazım. Mesela bizim bölümde case-study'lere iyi gözle bakılmaz ve öğrenciler teorik çalışmalara yönlendirilirken birçok bölümde ise teorik çalışma yapana da yaptırana da denk gelemezsin.


  • prole  (30.01.21 18:48:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.