[]

Yaşlılar için "oyuncak" önerisi

Dedemde bunama başlangıcı var. Pandemiden dolayı sürekli evde olduğu için de süreç epey hızlı ilerliyor gibi. Onu oyalayacağını düşünerek ilkokul seviyesinde yapboz aldık. Ciddi anlamda mutlu olmuş. Biraz zor da gelmiş, "bütün gün uğraşıyorum, düşünmeye vaktim olmuyor" dedi.

Bunun gibi tecrübesi olmuş kişilere sorum: başka neler önerirsiniz? Yapboz gibi başka neler satın alabiliriz? Direkt yaşlılara hitap eden bu tarz oyuncaklar satan yerler varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Fidget blanket tarzında şeyler gördüm, deneyeniniz varsa işe yarar mı?

Konunun uzmanlarının ve benzer dertleri yaşayanların yardımına ihtiyacım var :)

 
çok mu zorlanıyor bilmiyorum ama sudoku olabilir (9 değil de 4'lü küçük hali de vardı)

bulabilirseniz kaydırmalı puzzle (ama zordu ya ben de yapamam sanırım:D) cdn.dsmcdn.com
  • nhk ni youkosu  (27.01.21 16:04:14) 
activities for dementia patients at home

Youtube a yazıp çıkan videolardan inceleyin isterseniz

youtu.be
Demek istediğim, bi nevi puzzle gibi pvc boruları kullanmak

Yurt dışında geriyatri ve bu tip hastalıklarla ilgili daha fazla deneyim ve uygulama var
  • freebird5406_2  (27.01.21 16:14:26 ~ 16:18:11) 
bilgisayardan satranç gibi oyunlar oynayamaz mı? hatta mmorpg gibi oyunları bile denedim ben olsam.


  • Tochinoshin  (27.01.21 16:22:06) 
Bunun için anaokulu öğretmeni ya da görsel sanatlar öğretmenlerinden de destek alabilirsiniz

Mesela aklıma kağıttan mozaik işleme geldi

Çizili bir desen üzerine güvenli bir makasla renkli elişi kağıtlarını keserek mozaik oluşturabilir, bir nevi puzzle ve yaratım

encrypted-tbn0.gstatic.com

encrypted-tbn0.gstatic.com
  • freebird5406_2  (27.01.21 16:26:02 ~ 16:27:06) 
Belki basit seviye kağıt katlama (origami) olabilir. Şemaları oluyor aşama aşama. Videolardan da olabilir. Tek gereken kağıt ille şaşaalı şekiller yapmasına gerek yok çok basit düzey olanları da var


  • eatpraylaw  (27.01.21 16:58:46) 
Paint by numbers diye bir şey var, sayılara göre resmi renklendiriyorsun, sonuçta oldukça güzel şeyler çıkıyor

Hepsiburadada sayılarla boyama hobi seti diye aratın çıkıyor
  • freebird5406_2  (27.01.21 17:02:34 ~ 17:23:37) 
Eşimin babaannesinde var demans başlangıcı.

Gözlemlediğim kadarıyla ilgi alanı ile doğru orantılı olarak aktivite seçmek gerekiyor. Her aktivite herkes için aynı sonuçları vermiyor.

Naçizane, yapboz sevdiyse aşağıdaki gibi bir şey de hoşuna gidebilir diye düşünüyorum;

www.puzzlegaleri.com
  • Jazz  (27.01.21 18:14:13) 
alive inside belgeselini izlemişken ve müziğin beyne yardımcı olabileceğini düşündüğüm için yazmak istedim. sevdiği şarkıları dinleyebileceği ortam oluşturabilirseniz belki faydası olur. ıpod ya da basit bir mp3 çalar alırsanız ve ortam oluşturursanız güzel olabilir. belgeselde bir çok demans hastasına müziğin iyi geldiği görünüyor.


  • 1984  (01.02.21 00:55:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.