[]

yazılımcı psikolojisi (yaptığınız işin değerlendirmesi)

iş istiyorlar. eline bir materyal vermiyorlar. 4-5 gün uğraşıp bir şey çıkarıyorsun. front end tarafında. sonra güzel olmadığını söylüyorlar. oysa gerçekten çok güzel bir iş çıkardığınızı düşünüyorsunuz.

bu da yetmezmiş gibi. alternatif olarak bir tasarım yaptırıyorlar (grafikere) ve çıkardığı tasarım çok kötü. (yani zevkler uyuşmuyor.)

genelde böyle midir? alışayım mı? siz neler yaşıyorsunuz? her yaptığınız şey takdir görüyor mu?

not: 10 yıldır full stack developer olarak yurtdışında çalışıyordum. bu sene türkiyede çalışmaya başladım ve ikinci şirketim.

 
yaptığınız front end hangi kriterlere göre değerlendirdiler user friendly mi bulmadılar renkleri çok mu yorucu nedir bunun bence net olarak belirlenmesi lazim
hangi kısımlar neden beğenilmedi?

bence front end tarafı önce wireframe olarak tasarlayıp görücüye çıkartıp beğenilirse üstünde ufak tefek oynamalar yaparak tam şekline getirmek lazim yoksa
bir tasarım yaptım bakin demek boşuna efor kaybıdır
  • baknedicem  (22.01.21 16:51:25 ~ 16:52:06) 
kolay gelsin, turkiye'de genelde isler malesef boyle yuruyor. eger sirkette yoneticiler vizyon sahibi ise grafiker yerine ux designerlar ile calisiyorlar. bol sans diliyorum, bence alissaniz iyi olur.

ben turkiye'deki son is yerime girerken level 2 olarak girdim, otomasyon bilmedigim ancak sirkette var olan testciler test otomasyonu yazdigi icin. sonra, aslinda benden 2 seviye yuksek testcilerin benden 2 seviye asagida olmasi gerektigini kanitlayip, 1 bucuk yil sonunda level 4'e yukseldim, biraz rest cekerek. sirket tarihinde bir ilk yaptilar benim icin ve mudurum "seni ise alirken yanlis degerlendirmisim" dedi.
15 gun sonra almanya'ya tasinmak icin istifa ettim.

yine de turkiye'de calistigim en iyi is ortamiydi, ara ara ozluyorum hala.
  • the end of time  (22.01.21 16:52:24) 
Takdir görmediği oluyor tabi, normal bir şey. Gelen öneri daha iyiyse sorun yok. Kendi yaptığım şeyin daha iyi olduğunu düşünüyorsam tane tane anlatıyorum, şu şu sebepten bu daha iyi vs. diye. Ondan sonrası benim sorumluluğum değil, üstüme düşeni yaptım diyip devam ediyorum. Eğer şirketin çok vizyonsuz olduğunu düşünüyorsam da iş değiştiriyorum.

UX/UI konusu gerçekten pis bi iş. Herkesin illa bi fikri var yani. Kod yazarken "biz bu işten anlamıyoruz" diyip çok karışmıyorlar ama görsel işlerle uğraşanlara allah sabır versin.

Bir de işe başlamadan önce ısrarla materyal/tasarım isteyebilirsiniz, çünkü öbür türlü boşa giden bir emek oluyor.
  • plutongezegendegilmi  (22.01.21 17:02:26) 
iki durum var, ya müşterilerini tanımıyorsun veya senin için yanlış şirkette çalışıyorsun.


  • selam  (22.01.21 17:15:14) 
iş tanımın yanlış, seni gördükleri pozisyon da yanlış, senin o verdikleri görevi yapman da yanlış. sen developer'sın. işin dizaynı, renkleri, teması senin alanın değil. o kısımları zaten işi o olan "ui/ux developer" yapmalı. senin tasarım kısmındaki olayın ise developer olarak o sana verilen tasarımdan sonra ui kısmında yapacağın yorumlar, değişiklikler, teknik yeterliliğe uyup uymaması gibi konular.

front end developer işin dizayn ve tasarım kısmının son halkalarından biridir. tasarım aşaması bittikten sonra asıl senin işin başlıyor. o yüzden şirketin, başkasının yapması gereken işi sana vermiş. üstelik senden alıp verdikleri grafiker bu işin sorumlusu olamaz. grafiker nerden bilsin ui/ux durumlarını. sizin şirketteki yapı temelinden bozuk. böyle bir yerden yapılan işin doğru değerlendirmesi beklenemez.
  • amandil  (22.01.21 17:56:27) 
amandil +1


  • blackpen  (22.01.21 18:41:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.