[]

hoca burda ne istemiş tam olarak

"EĞİTİM SOSYOLOJİSİ ÖDEVİ

Eğitim, aile, din, ekonomi, siyaset gibi diğer toplumsal kurumlarla da ilişkilidir. İstediğiniz herhangi bir sosyolojik kurumu seçerek, eğitimin bu kurumla ilişkisini tartışınız. Yani ödeviniz, eğitim ve aile, eğitim ve siyaset, eğitim ve ekonomi gibi bir başlıkta, eğitim ve seçtiğiniz toplumsal kurumun ilişkisini sosyolojik çerçevede tartışmanız beklenmektedir. Mesela, eğitim ve aile ilişkisini, ebeveynlik stilleri, ebeveyne bağlanma vs. gibi bir temelden ziyade, ailenin çekirdek ya da geniş aile olmasının, boşanmış ya da boşanmamış aile olmasının, ailenin sosyo-ekonomik ve eğitim düzeyinin çocuğun eğitimiyle ilişkisini tartışmalısınız."

başta bir şey söylemiş sonda farklı bir şey. derste açıklama yaptı. o açıklamalar daha da kafamı karıştırdı.

hoca tam olarak neyi araştırmamızı istemiş?

 
Eğitim fakültesi galiba. Kopyala yapıştır bişeyler zaten okumayacaklar.
Aile-eğitim sosyolojisi arasındaki ilişkiyi değerlendiren tezlere bakabilirsin.

  • coca cola  (09.01.21 19:34:39) 
hoca hepsini teker teker okuyor. nerden mi biliyorum? tüm öğrencilerin sınav kağıdındaki artıları ve eksileri bir kenara not edip açıklama yapıyor. baştan savma bir şey yapmak istemiyorum. bunun için de tam olarak ne istediğini bilmem gerekiyor


  • kezbanietzsche  (09.01.21 19:59:06) 
içerikte çelişkili birşey yok. (kavramsal tanımlamaları ve kapsamları ayrı tutarsak)

- toplumsal kurum seçeceksiniz
- incelenirken bu kurumla ilgili en sık ölçülen sosyolojik değişkenleri tarayacaksınız
- bu değişkenlerle eğitimin ilişkisini sosyolojik çerçevede tartışacsksınız.

sonda verdiği örnekte "aile" kurumunu psikolojik değil sosyolojik açıdan öne çıkan değişkenlerle tartışın demek istemiş.
  • qaram  (09.01.21 21:23:36) 
Eğitim; aile, din, ekonomi ... şeklinde yazılması lazım ki siz eğitimi özne olarak alın.
Noktalama önemli.
Yani diyor ki örneğin eğitim ve aileyi anlatacaksan ailenin maddi durumu, boşanma vs. bu dinamikleri işleyip anlat.
Örnek:
Maddi durumu iyi ailelerde çocuğun eğitime ulaşması, aldığı eğitimin çeşitliliği vs.
Aile kalabalıksa, çocuğun odası yoksa vs.
  • oyokbuyoknevar  (09.01.21 21:44:47) 
hocanın ödev tanımını olduğu gibi kopyalayıp yapıştırdım. o kısmı ben yazmadım.

"ailenin çekirdek ya da geniş aile olmasının, boşanmış ya da boşanmamış aile olmasının, ailenin sosyo-ekonomik ve eğitim düzeyinin çocuğun eğitimiyle ilişkisini tartışmalısınız"

bunlardan birini seçip ödevi öyle mi yapacağız yoksa hepsini birlikte mi? mahmut tezcan'ın kitabında ailenin büyüklüğü ve boşanma aynı başlık altında. ailenin sosyo-ekonomik yönü ise başka bir başlıkta çünkü. offss

"Maddi durumu iyi ailelerde çocuğun eğitime ulaşması, aldığı eğitimin çeşitliliği vs.
Aile kalabalıksa, çocuğun odası yoksa vs."

böyle yazarsam karışık olmaz mı? herbiri için ayrı başlık atmak istesem de atamam. çünkü kaynaklarda öyle bir şey yok.
  • kezbanietzsche  (09.01.21 23:08:35) 
metne göre hepsi birlikte.

seçtiğiniz kurumla ilgili en sık ölçülen sosyolojik değişkenleri tarayın ve herbirini ayrı başlık altında kısaca tartışın.

sonunda da bu değişkenlerin eğitim özelinde öne çıkanlarının analizini yapın.

çünkü seçtiğiniz kurumun en sık ölçülen/incelenen sosyolojik değişkenleri eğitim açısından en önemlileri olmayabilir. bunu son analiz kısmında tartışın.
  • qaram  (09.01.21 23:23:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.