[]

Network load balancing

Merhaba arkadaslar, aranizda konu hakkinda bilgisi olan var midir? Kafama takilan bir soru var, muhtemelen cok basit ama bilgim cok temel duzeyde oldugundan takiliyorum.

Simdiden cok tesekkurler


 
Soruyu da ekleseydiniz keşke, yardımcı olmaya çalışalım :)


  • kobretti  (08.01.21 14:42:31) 
Soruyu buraya yazarsan yardımcı olalım.


  • roket adam  (08.01.21 15:29:56) 
soruyu sormakta bile zorlaniyorum dusunun artik :)

soyle ozetlemeye calisayim: mevcut durumda loadbalancer arkasinda iki serverimiz var. Kabaca anlatirsam, evlerdeki modemlerde yuklu bi servis cesitli testler yapiyor, bunu uzaktan trigger ediyoruz ve sonunda bu modemler sonuclari bu sisteme yolluyorlar. Modem -> Load Balancer -> Backend servers gibi.

Modemlerdeki application'i guncelliyoruz yeni testler ekleyerek fakat bunlarin sonuclari eski kanala dokunmamak icin yeni bi kanal uzerinden sisteme gelecek (yeni bi port). Bu konfigurasyon icin sadece loadbalancer'a mi mudahale etmemiz lazim yoksa arkadaki serverlarda da konfigurasyon gerekiyor mu?

Umarim aciklayabilmisimdir :)

Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkurler!
  • kameraya el sallayan adam  (08.01.21 15:57:48 ~ 16:13:55) 
bunlarin sonuclarini eger bir web servis ile kabul ediyorsaniz, dediginiz gibi o web servisi/web uygulamasini ayri bir port uzerinden calistirabilirsiniz.(modem response veriyi farkli bir url/ip den gonderebilir halde ise)

backend web service request -> modem (modem.ip - http tcp80 diyelim) -> triggered

modem trigger response -> source modem -> hedef.ip(LB) port orn.tcp8443 -> backend

eger lb tarafinda kaynak kisitiniz yoksa ayri bir virtual server/ip uzerinden yine farkli bir adresten kabul edebilirsiniz.

bunlar tamamen sizin lb yapiniz ve backend'leriniz ile alakali. lb eger sizin yonetiminizdeyse, ayni ip ve port uzerinden farkli hostnamelerden trafigi kabul edecek sekilde yapabilirsiniz.

netscaler'da buna content switching denir, f5 da farkli bir ismi var mantik ayni.

gelen istegi ayni port uzerinden de ayristirabilirsiniz, ayri port uzerinden de. disariyla hepsi 443 konusabilir ama iceride yapiniza gore backend de request yaratan web service x portundayken response karsilayan servis y portunda olabilir.

not: eger servisiniz, bilinen cloud yapilarindan birindeyse (aws, azure, cloudflare, digital ocean) bu teknolojilere benzer methodlari desteklerler ama orada yine paketin kapsami onemli.

kesinlikle yapilabilir, basic lb konfigiyle de halledilir.
  • kobretti  (08.01.21 17:28:05 ~ 17:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.