[]

Mahkemeye şahit olarak çağrılmam

Merhaba. Dün bana polis karakolundan yarın için duruşmanız var diye mesaj geldi. Uyap da içeriğe dair hiç bir şey gözükmüyor
Polis merkezi de bilgi vermiyor. Mahkemeyi aradım. Onlarda gizlilik diye tam bilgi vermedi. Sadece ıspartada bir olaya şahit gösterilmişim onu dedi. Arkadaşlar ben İstanbul'da yaşıyorum. Isparta ile ilgili hiç bağım olmadı. Kimseye şahit de gösterilmedim. Hatta hayatım da mahkemeye gitmedim hiç. Bu neyin nesidir acaba? Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.



 
yarın seni çağırdıkları mahkemeye git, eğer gitmez isen hakkında zorla getirme kararı verilir durum daha vahim olur. biraz erken git mahkemenin kalemine/mübaşire sor nedir ne değildir diye. sonra duruşmada ifadeni verirken hakimden olayı açıklamasını rica et, ona göre zaten ifaden tutanağa geçirilir.


  • wendyangelamoiradarling  (07.01.21 16:07:14 ~ 12.01.21 11:20:13) 
Ya benim de başıma böyle bir iş geldi, gitmedim. Sonra eve kağıt geldi, ileri bir tarihte ertelenmiş ve ona da katılmazsam yakalama kararı çıkacakmış. İlerki tarihe gittim, günüm piç oldu. 3 dk konuşma için 5 saat falan bekledim.


  • giovanne  (07.01.21 16:21:38) 
Yav arkadaşlar yapmayın etmeyin tanık sıfatında birine yakalama çıktığı hangi kanunda yazıyor. Siz belli biraz anlıyorsunuz bu işlerden ama yakalamanın sadece sanıklar ve şüphelilere çıktığını nasıl bilemezsiniz istirham ediyorum.

Güzel kardeşim sende bilmiyorum deme bi yanlışlık olmadıysa illa ki biliyorsun, adli işlerin ağır işlemesinden dolayı insan unutuyor ama yarın gidince “aaaa o muymuş” diyeceksin. Buradaki asıl saçmalık tanıklara davetiye çıktığında iddianame eklemiyorlar vatandaşta böyle acaba noldu yaaa deyip duruyor.

Yarın söyledikleri saatten önce git, kaleme gir ve bilgi al. Hangi olay olduğunu söylerler. Zaten en en en kötü ihtimal hakim karşısına çıkınca öğreneceksin.

Bu muhtemelen talimat duruşması olabilir. Yani duruşmanın aslı Isparta’da olup, ya bu vişne istanbuldaymış, Isparta’ya kadar gelip zahmet etmesin adresine en yakın adliyeye gitsin uğraşmasın demişlerdir.

Polisin arama sebebi de üstte eleştirdiğim şeyle ilgili.

Duruşmalarda önce tebligat çıkar ama lanet adres sistemimiz, beceriksiz PTT Hizmetleri ve değerli vatandaşlarımızın zırt pırt adres değiştirip bunu vakitlice bildirmediklerinden dolayı mahkeme adresi bulamıyor.

Böyle bir durumda mahkeme ZORLA GETİRME çıkarıyor. Zorla getirme aslında mahkemenin polise “şu vişneyi kap gel” demesi ama işleyiş öyle değil. İşte tam olarak senin başına gelenler gibi. Polis arıyor vişne kardeş yarın duruşman var bi gidiver sana zahmet diyor. Yani zorla getirme pratikte böyle uygulanıyor. Zorla getirme sistemde çıkmaz. Yolda durdurup alıkoymazlar otelde vs alıp götürmezler

Değerli arkadaşların YAKALAMA dediği şey sanık ve şüphelilere çıkıyor. İşte bu çıktığında tüm polis ve jandarma bunun görebilir, otelde havalimanında TC nin sorgulandığı her yerde yakalaman olduğu çıkar. Böyle bir durumda polis saat kaç olursa olsun seni alıkoyar eğer mesai saati değilse mesai saatine kadar nezarette kalırsın ve mesai başladığında mahkemeye çıkartılırsın.

YAKALAMA ve ZORLA GETİRME çok farklı şeylerdir.
  • infernalcadre  (07.01.21 17:08:25) 
şahitlik dediğin zorla olmaz, isteğe bağlı yapılır bence, çok saçma.


  • bbpress  (07.01.21 21:39:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.