[]

Hobinin mesleğe dönüşmesi üzerine

Şimdi arkadaşlar diyelim bir hobiniz var ve akademide hobiniz kimi ülkelerde var kimi ülkelerde yok. Kimi ülkelerde başka bir bölümün içinde sadece ders olduğunu düşünün. Ama genel olarak dünyada bu işin diploması aranmaz. Belki çok kurumsal olanlarda aranıyor olabilir. Ben bu hobimden kaynaklı bir Alman dergisine çıktım. Yıllarımı verdim ve bunun mesleğim olmasını çok istiyorum.
Şimdi ben bir ülkeye gideceğim ve bu ülkede benim hobimi profesyonel olarak yapma şansım var ama mail atarken " ya ben çok istiyorum beni nolur alın" yazılmaz. CV im alakasız bu sektörle. Başvuracaklarım butik işletmeler olacak. Belki bir iki kurumsala da başvurabilirim ama butikleri daha çok istiyorum çünkü yasal olarak 20 saat çalışma şansım olacak ve illegal 10 saat daha çalışmak isteyebilirim ve buna okey diyebilecek olmalı.

Nasıl başvurmalı, nasıl mail atılmalı?

Motivasyon Mektubu mu yazılmalı belki?

 
Yani hobiniz ne bilmiyorum ama siradan bir ozgecmis yerine bir bugune kadar bu alanda yaptiklarinizi, ornegin ortaya cikan bir eser varsa onlari fotograflamak ya da katildiginjz etkinlikleri belgelemek, mesela dergiyi scanleyerek onu da eklemek gibi seylerden olusan bir portfolyo hazirlamak cok daha iyi olabilir. Sizi tanitan, alana dair islerinizi gosteren ve tutkunuzdan bahseden kapsamli bir sey etkileyici olabilir diye dusundum.


  • red g  (04.01.21 04:27:08) 
Hobiniz devlet sırrı değilse paylaşırsanız ona göre fikirler alabilirsiniz bence ..


  • dakota  (04.01.21 10:07:04) 
hobinizin ne olduğunu merak etmekle birlikte, hobiniz sonucunda ortaya çıkan elle tutulabilir şeyleri içeren, onları içeren bir cv hazırlamanız gerekiyor sonuçta.

hem başvuracağınız işletmeler sizi neden işe alsın? hem de size vize verecek ülke neden vize versin?

elle tutulur, kağıda dökülebilir ne yaptınız?
  • co2s2  (04.01.21 11:01:56) 
Devlet sırrı değil tabii 5 senedir tam tahıl ev biracısıyım. Gideceğim ülke İrlanda ve gitme şeklim dil okulu ( bu süreçte part time çalılabiliyorum) sonrası Türkiye Anlaşması. Craft Brewery yapan çok firma var. Bununla birlikte open gate denen yani brewpub bira içerken fermanterleri, kazanları vs görebiliyorsunuz. Ben JWD diye bir alman dergisine çıktım homebrewer olduğum için. Pablo’ nun bir partisinin yapılmasına yardımcı oldum. Garaguzu fabrikasında bir gün geçirip brewerlarla süreci konuştum vs. Yani neden üstü kapalı yazdım çünkü çok bilmiş biri çıkıp ben eşsiz bir brewerım demişim gibi yorum yapıp öfkelendirecek diye. Amatör olarak yıllarca uğraştım kitaplar okudum, denemeler yaptım. Fermantasyon nedir ne değildir öğrendim. Tonlarca bira tattım. Şerbetçi otlarını araştırdım. Hatta yetiştirdim bahçemde. Ama elimde dergi ve fotoğraflarım dışında gösterebileceğim sadece tutkum var. İşe yararsa diye değerlendirmek istiyorum.


  • guitarissimo  (04.01.21 17:56:46) 
Gidince sektorde ilgilendiginiz ve faydali konumdaki kisilere email atip kisa ve acik bir sekilde anlatin. Kafalarina yatarsa sizinle gorusurler. Gorusunce de kulturlerine uyuyorsaniz ve sizin becerilerinize ihtiyaclari varsa ise alabilirler, veya "bir de ac su adamla konus" diyebilirler.
Yani yapacaginiz sey is ilanlarina basvurmak degil (basvurabilirsiniz de tek bu degil), cold call. Dolayisiyla o emaili istediginiz gibi kurgulayip hikayenizi aktarmak sizin elinizde. Kariyer.net usulu dusunmeyin.

  • hot potato  (04.01.21 18:49:51 ~ 18:52:55) 
Ya işte ben yazınca ortaya çıkan şey çok romantik duruyor bu sıkıntı yaratır mı böyle bir dil mi kullanmalıyım?


  • guitarissimo  (04.01.21 19:47:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.