[]

yüksek lisans ve sonrası

halihazırda bir bakanlıkta devlet memuruyum, her şey yolunda ama istediğim şeyin bu olmadığına kanaat getirerek yüksek lisans yapmaya karar verdim ve 2020 Nisan ayından beri bu doğrultuda çalışıyorum. her ne kadar akademisyen olmanın hayalini kursam da önümde bi belirsizlik var ve bu beni ürkütüyor. başvurmayı planladığım üniversitelerden biri, yüksek lisans öğrencilerimizin okul dışındaki bir işte çalışmalarını istemiyoruz diyor. mevcut işimi bırakıp tamamen (kabul aldıktan sonra tabi) bırakıp derslere yoğunlaşmak istiyorum ama önümü göremediğim için ikisini en azından belli bir süre beraber mi götürsem diye düşünüyorum. siz nasıl bir yol izlediniz akademik kariyeriniz boyunca? Bana ne tavsiye ederdiniz? Teşekkürler şimdiden.




 
Yüksek lisans yapan herkes akademisyen olmak istiyor. Haliyle bu iş çok zor. Devlet üniversitelerinde kimin alınacağı büyük oranda belli, kişiye özel açılıyor yani kadro.

Özel üniversiteler artık ar gör almıyor pek.

Gereksiz yere huzurunuzu bozmayın. Seni alacaz diye kullanıyorlar öğrencileri. Girmeyin bu işlere
  • OrangeYellow  (01.01.21 14:04:30) 
memurluk yüksek lisansı birlikte yürütmek için en ideal meslek. insanlar özel sektörde ne koşullarda çalışırken bir yandan yüksek lisanslarını tamamlıyorlar.

doktora deseniz bir derece anlarım da memurken, hele bir de böyle bir dönemde, yüksek lisans için iş bırakılmaz.

çalışmanızı sorun etmeyen bir yüksek lisans program bulmanızı tavsiye ederim.
  • benevolent sun  (01.01.21 14:07:31) 
Yüksek lisans öğrencilerinin çoğu artık sizin kadronuzda olmak istiyor ve bunun için çalışıyor. İşinizden ayrılmadan devam edin.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (01.01.21 14:15:31) 
akademin ne hayalini kuruyorsunuz allasen? (akademiden bildiriyorum) çöp buralar. ben geçici olarak çalışıp yurt dışınıa geçiciyim. ondan buradayım yani. böyle bir plan yoksa akademisylenlik hayali kurmayın.
yüksek lisans da yapın. çalışırken yüksek lisansı sizden daha kolay yapabilecek bir meslek alanı yok, pardon. okul mülakatta böyle söylerse, peki üniversiteniz çalışmayan yüksek lisans öğrencisine ne teklif ediyor diye sorarsın? proje bursu mu veriyor? ekstra başka bir ücret mi? neyle geçinsin bu gençler.
gıcık gidecek tiplerse de ücretsiz izin alacağım dersin. ki çok istiyorsan ücretsiz izin alabilirsin zaten. dönem başı 2-3 ders için gerçekten bu insanlar neden işi bıraksın anlamış değilim.

mevcut işini bırakma.
  • rewlack  (01.01.21 14:45:46) 
ben hayallerinizden vazgecmenizi onermem tabii ama bir yastan sonra minimum duzeyde parayla gecinmek cok zor olmaz mi? yani seviyeye bi yere cikardiktan sonra asagi dusurmek cok da kolay olmasa gerek. o yuzden ben de mevcut isinizi birakmayi, eger bi geliriniz olmayacaksa riskli buluyorum.


  • damba  (01.01.21 15:08:58) 
@rewlack+1

gemileri yakıp akademiye geçtiniz diyelim, yükselmek için gerçekten parlak olmanız ve sizi destekleyen bir bağlantı ağının içinde bulunmanız gerekiyor. diğer türlü yalnız çalışmak çok yıpratıcı. insan kendi yeteneklerinden şüphe eder kıvama geliyor. akademi dışarıdan havalı görünüyor ama içerisinde ne ego savaşları dönüyor. üst düzey vakıf üniv.lerini bilmem ama üst düzey devlet üniversitesinde ne kavgalar ne paçozluklar oluyor tahmin edemezsiniz. öğrencilerin hayatı ayrı bir içler acısı. asistanları maaşlı köle gibi görürler, yüzlerine karşı veya arkalarından her türlü hakaret aşağılama.. başarılı öğrencilere karşı bile bir samimiyetsiz takdirleri vardır. dışarıdan yüksek lisans doktora yapanlar biraz daha şanslı, kadrolu olmadıkları için köle gibi kullanamazlar ama iş kadro vermeye gelince dinozorlar kendi yanlarına kimseyi kolay kolay almazlar. insanı yükseltecek bir ortam değil kısacası, riske girdiğinize değmez. bence de işinizi asla bırakmayın. eskiden bilkent öyleydi, çalışanların doktora yapmalarını istemezdi. bilkent olmasın da odtü olsun. doktora bittikten sonra akademiye geçin (hala isterseniz)...
  • evanka  (01.01.21 16:26:32 ~ 17:46:44) 
Şunu da ekleyim; Türkiye'de yüksek lisans sıkıntılı. Başka ülkelerde yüksek lisans tezi bir ödev gibidir. Bir not alarak geçersin ya da kalırsın. 1 - 1.5 yılda biter ve beklenti düşüktür.

Türkiye'de yüksek lisans tezi için doktora performansı bekleyen hoca sayısı çok
  • OrangeYellow  (01.01.21 23:31:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.