[]

Marketlerde "yarım yağlı süt" arzındaki ani artış

Daha önce düz süt alırdım, raflarda arada da yarım yağlı süt görürdüm. Şimdi markete gidiyorum, normal süt bulmak için bulmaca çözüyorum adeta. Rafın yüzde 80'i yarım yağlı ama ya "yarım yağlı" küçücük yazılmış ya da oraya ufak bir yüzde iliştirilmiş. Normal süt bulabilene aşk olsun. Bu dönüşüm de oldukça yeni sanırım. Son bir iki ayda farkettim. Eskiden toplum sağlığı nedeniyle yağlı sütler (ya da doymuş yağ oranı yüksek ürünler) tasvip edilmezken son araştırmaların doymuş yağın kalp krizi etkisi olmadığını gösterdiğini söylüyorlar. Öyleyse bunun zorla "sağlıklama" ile de ilgisi yok sanırım.




 
Fiyatla ilgisi olabilir. Yarım yağlı süt ufak bir miktar da olsa daha ucuz oluyor.
En azından toptancılar böyle satıyor, marketler bunu nasıl yansıtıyor hiç bilmiyorum.

  • esse classic  (26.12.20 09:47:45) 
sütün para eden kısmı yağı zaten. kalan suyu bize satıyorlar işte.


  • alperz  (26.12.20 10:12:18) 
tamamen fiyatla alakalı bir durum bence. yağlı süte para yetmez hale geldi.


  • halanne  (26.12.20 10:12:38) 
Genelde stoktaki fazla ürünleri kakalıyorlar diğerlerini bi süre raftan alıp. Benim gözlemim bu oldu.


  • superfluid  (26.12.20 11:49:29 ~ 11:49:49) 
Sütün yağı değerli kısmı, üreticiler yağın mümkün olduğunca çoğunu çekip başka ürünlerde kullanmak istiyorlar, bu yüzden de tüketiciyi düşük yağlı süte alıştırmaya çalışıyorlar. Yarım yağlı süt aslında yağı "çalınmış" süt demek.


  • mikro patlama  (26.12.20 14:54:16) 
+1 mikro patlamaya ek,
tam yağlı süt de yağı çalınmış süt. yüz ml'de 3,5 gram yağ oranını tutturunca, "tam yağlı" damgasını vuruyorlar. e bu inek hiç mi bundan fazla yağ vermiyor.
gerçi vermez, sanayi üretimi olduğu için yağı tutturacak kadar yem koyarlar hayvanın önüne, yazık.
www.resmigazete.gov.tr
  • esref  (26.12.20 15:08:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.