[]

Nereden kitap isteğinde bulunulabilir?

Öncelikle merhaba. Bir devlet üniversitesinde ikinci sınıfta okuyan bir öğrenciyim. Gelecekte, Türkiye'de henüz neredeyse oluşmamış bilimsel bir alanda çalışmalar yapmak istiyorum. Bunun için her gün akademik kitaplar okuyup notlar çıkarıyorum (kitapları .pdf ve .epub şeklinde buluyorum, bulamadığım birçok kitap oluyor). Kredi veya burs almıyorum. Dolayısıyla ihtiyacım olan yüzlerce kitaba erişemiyorum (kütüphanelerde de yok).

Maddi durumumu, gelecekte yapmak istediklerimi ve şimdiki halimi doğru bir şekilde anlattığım takdirde sizce kitap bağışlamak isteyen insan/kurumlar olacak mıdır? Bir tavsiyeniz var mı "şurada paylaş" şeklinde? Teşekkür ederim.


 
Facebook'ta epub paylaşım grupları oluyor, aynen bu şekilde yazarsanız yardımcı olmaya çalışırlar.


  • msb  (14.12.20 14:18:51) 
libgen
e-bok
sci-hub

Ingilizce için bu kaynaklarda bulunamayacak çok az kitap vardır.
  • but that was just a dream  (14.12.20 14:24:36) 
libgen
tubitak kitap destek bursları oluyor.
okulunuz kadrolu hocalarının kütüphaneden online veya hard copy kitap talep etme hakları oluyor. hocalara durumu açıklayıp onlardan rica edin, sadece talepte bulunacaklar sonuçta seve seve yapmaları lazım.
ayrıca başka okulların kütüphanelerini, veri tabanlarını tarayıp oralarda erişim bulursanız o okulların hocalarına da yazabilirsiniz. pdf olarak falan paylaşırlar.
  • jimjim  (14.12.20 14:47:32) 
Türkiye’nin Dijital Kütüphaneleri
www.dtarih.com

  • ankarakecisi  (14.12.20 16:47:10) 
kütüphane uyarır muhtemelen ama aklınızda bulunsun, başka kütüphanelerden getirteceğiniz kitaplar için kargo ücretini sizden isteyebilirler. ücreti tam hatırlamamakla birlikte geliş gidiş toplamda 10 lira gibi bir şey ödemiştim.


  • curious mind  (14.12.20 19:39:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.