[]

tetanoz riski

ya arkadaşlar içim içimi yiyor. 8 aralıkta kesi ısırdı beni. sokak kedisi ama baya insan canlısı, sürekli beslediğim bir kedi. yine severken şöyle hafif ısırdı ama hani bıçakla çok hafif kesersiniz ya, öyle bir kesik yaptı. derinlemesine geçirmedi dişini yani.

bu sırada da coviddim(balkondan besliyordum) ben ve kuduz aşısı olmaya hastaneye gittim ama bir kaosun içine düştüm zar zor yaptırdım kuduz aşısını. kimse de bana tetanozdan falan bahsetmedi hastanede. sonra bir arkadaşım tetanozdan bahsedince araştırdım böyle bir risk olduğunu gördüm ve içim içimi yiyor.

çocukken bazı aşılar olduğumu hatırlıyorum okulda. en son 2017de tetanoz aşısı da oldum ama işte çocukken tam oldum mu bilmiyorum. baya evham yaptım

 
kuduzda kediyi takip ediyorsun 10 günde yaşıyorsa sorun yok da tetanozla ilgili böyle bir bilgi görmedim. kediyi takip edip rahatlatabilir miyim kendimi?


  • pilavmaker  (14.12.20 10:06:45) 
"Neredeyse bütün tetanoz vakaları ya hiç aşılanmamış bireylerde veya 10 yıllık pekiştirme aşılarını uygulamayan bireylerde görülür."

Benim de bazı tanıdıklarım benzer durumda kuduz yaptırdı sadece, bir şey olmadı. Ben hiç yaptırmadım halen yaşıyorum. Çok telaş edeceksen git yine aşı yaptır ama bir şey kapmış olsan 8 günde belirti gösterirdin heralde.
  • sumuklurakun  (14.12.20 10:18:52) 
kedide tetanos oluşma riski insanlara göre bile daha az.
evham yapmanıza gerek yok.

  • blatta hiberna  (14.12.20 10:30:16 ~ 19:37:16) 
peki bu hayvan tetanozsa bir belirti gösterir mi? bu şekilde anlayabilir miyim aynı kuduz gibi?


  • pilavmaker  (14.12.20 11:07:37) 
covid olduğunuz halde hastaneye gidip kuduz aşısı yaptırdınız anladığım kadarıyla.
gerçekten inanılır gibi değil. insanların bu hastalığın ne olup ne olmadığına dair bilinçlendirilmesi gerekiyor. kuduz şehirlerde öyle denk gelebileceğiniz bir hastalık değil, yedirip içirdiğiniz bir hayvanın kuduz olma olasılığı zaten yok...

  • not dark yet  (14.12.20 11:11:56 ~ 11:15:01) 
@not dark yet, hocam birden fazla doktor tanıdığımla konuştum hepsi ben olsam yaptırırdım ne olur ne olmaz dedi. buna katılıyorum.

konumuz da kuduz değil, tetanoz. kuduz konusunda bir endişem yok şu an. ama yakalandığı takdirde inanılmaz ölümcül hastalıklar bunlar. anlamanı beklerim.
  • pilavmaker  (14.12.20 11:15:14) 
kusura bakmayın olmayan bir risk olduğu için ve sizin gibi onlarca insan bu soruyu sorduğu için yazdım. ufak bir araştırmanızda zaten kuduzun en son görülme tarihini ve kuduz bir hayvanın ne derece normalden uzak görüneceğini zaten görebilirsiniz. benim tanıdığım doktorlar ve veterinerler de bu şekilde düşünüyor.
tetanoz canlılar arası bulaşmaz yani kedi enfekte değil bu durumda. kedinin ağzında kontamine toprak, toz, gübre olması gerekiyor ki kedi ağzında nasıl bunu barındıracak?iğneden, çividen falan geçer genelde o hastalık derine batar çünkü bu objeler. onların da hasta olamayacağını takdir edersiniz.

  • not dark yet  (14.12.20 11:22:41 ~ 11:24:05) 
doktor tanıdıklar der.
hastaneye gittiğinizde de kuduz aşısı istediğinizde yaparlar çünkü başınıza bir şey gelirse risk almak istemezler.
ülkede kuduz vakası yok şu anda.
tek bir kuduz vakası çeşitli karantinalara falan sebep oluyor.
kuduz kedi görseniz anlarsınız zaten, merak etmeyin.

tetanos da kapmazsınız, üstelik bir hafta olmuş zaten artık daha ne tetanosu?
pudra'nın dediği gibi tetanos aşısı yaptıramazsınız böyle bir şeyle zaten, daha yeni olmuşsunuz.
endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok.
  • blatta hiberna  (14.12.20 11:26:04 ~ 19:37:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.