[]

[Hukuk] Verilen Hizmet için Müşterinin İade Talep Etmesi

Merhaba,

Bir firmaya yazılım işleri gerçekleştiriyorum ancak firma sürekli anlaşmış olduğumuz doküman haricinde ek geliştirme istiyor ve karşılığında ücret ödemek istemiyor. Ücreti ödenmeden ek iş yapmamın mümkün olmadığını belirttiğim halde inatla yapmam gerektiğini söylüyorlar ancak kendilerine iletmiş olduğum her dokümanda dokümanda tariflenen iş harici şeylerin ek ücrete tabi olduğunu mutlaka da not düşüyorum.

Böyle bir firma ile işleri noktalarsam eğer henüz devam eden projelerin paralarını geri isteyebilirler mi yasal olarak? Sonuçta mevcut yürütülen projelere emek harcamışım ve süre sarfetmişim. Böyle bir şey mümkün mü? Yasal olarak bir problem yaşamadan projelerini durdurabilir mi hizmet veren?

Not: Fatura kesiyorum, şahıs firması olarak hizmet veriyorum

Avukat arkadaşların yorumu olursa çok çok mutlu olurum.

Sevgiler

 
Hukukta eser sözleşmesi konusu vardır. bilişim/yazılım konularında sizin yaşadığınız sorun gibi bağlantısı ne olur bilmiyorum ama şöyle bir husus var:

"Eserin tamamlanması, iş sahibi ile ilgili beklenmedik olay dolayısıyla imkânsızlaşırsa yüklenici, yaptığı işin değerini ve bu değere girmeyen giderlerini isteyebilir. İfa imkânsızlığının ortaya çıkmasında iş sahibi kusurluysa, yüklenicinin ayrıca tazminat isteme hakkı vardır. İş sahibi, sözleşmenin bu nedenler sona ermesi durumunda yüklenicinin sona erme anına kadar yaptığı işin değerini ve bu değerde yer almayan giderlerini ödemek zorundadır; ayrıca iş sahibinin kusuru varsa iş sahibi yüklenicinin müspet zararlarını da gidermekle yükümlü olacaktır."
  • Erva  (06.12.20 20:10:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.