[]

Sinema filmleri nasıl "malum ortamlara" düşüyor?

Tenet mesela. Her yere düşmüş. Madem bu iş bu kadar kolay. Sinemada yayınlandığı zamanlarda neden düşemiyor? Buna ne engel oluyor? Şu an neyi yanlış yaptılar da her yerde yayında?




 
Bunun için Stephen Witt isimli yazarın Bedava Müzik kitabını okumanızı tavsiye ederim.


  • mahsus mahal  (01.12.20 16:36:32) 
dvdsi çıktığı zaman ortamlara düşüyor. dvdsinin çıkması lazım.


  • jelly bear  (01.12.20 16:58:50) 
çok beklenen bir filmse sinema çekimi düşüyor önce torrentlere. eskiden de zaten vcd'sini alırdın öyle çıkardı bazen, berbat görüntü ve ses...


  • bohr atom modeli  (01.12.20 18:43:17) 
malum ortamlara düşmesi için bir dvd/bluray bir şey lazım. sinemada yayınlanırken böyle bir şey olmayabiliyor. eskiden "screener" vardı, eleştirmenlere , ödül verecek kurumlara falan dvd olarak gönderiyorlardı. birisi de bunlardan birisini ele geçirip oradan devam ediyordu. ama şimdi anladığım kadarıyla dvd göndermek yerine internette bir siteye koyuyorlar, şifreli ve süreli. oradan (sözde) kopyalanamıyor.


  • co2s2  (01.12.20 19:14:15) 
DSP master ve klonlama, şifre koruması olduğu için çok zor, fakat 4K blu-ray, dvd kopyaları çıkmışsa bir şekilde (o filmin dağıtımında çoğaltılmasında yer alan) çalışanlar tarafından sızdırılıyor (torrent firmalarına pazarlanıyor).
ayrıca büyük yapım şirketleri bazı dağıtımcı firmalara ya da sinema salonlarına ortaktır. diğer firmanın para kazanmasını istemeyebilir ve bir şekilde dağıtımdaki filmi sızdırabilirler.

  • ankarakecisi  (01.12.20 19:31:05) 
niye hic bir cevabı beğenmediniz ki????


  • ankarakecisi  (06.12.20 22:21:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.